Noul candidat al societății civile în Consiliul Național de Integritate (CNI)


paul chioveanu

11 martie 2016

APADOR-CH împreună cu 11 organizații neguvernamentale susțin candidatura domnului Paul Chioveanu ca reprezentant al societății civile în Consiliul Național de Integritate (CNI). Acest loc fusese ocupat de Ciprian Ciucu – de asemenea susținut de o bună parte a societății civile, în cadrul proiectului Aventura numirii unui reprezentant în CNI – care a demisionat urmând să candideze pentru Primăria Capitalei.

În prezent societatea civilă este reprezentantă în CNI de Elena Calistru, membru supleant.

Paul Chioveanu este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA și are o experiență importantă în sectorul neguvernamental, în care activează de peste 13 ani. În prezent este director de programe în cadrul Departamentului de Bună guvernare al ActiveWatch (CV Paul Chioveanu).

Conform site-ului Senatului, Paul Chioveanu este singurul candidat din partea societății civile pentru ocuparea locului lăsat vacant de Ciprian Ciucu.

Vom actualiza informațiile pe măsura derulării procesului de validare și numire a noului reprezentant al societății civile în CNI.

Organizațiile societății civile care susțin candidatura:

 1. Activewatch – Agenția de Monitorizare a Presei
 2. Asociația Pro Democrația
 3. Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, APADOR-CH
 4. Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe
 5. Centru de Inovare Publică
 6. Centrul pentru Jurnalism Independent – CJI
 7. Centrul de Resurse Juridice
 8. ExpertForum – EFOR
 9. Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC
 10. Miliția Spirituală
 11. Funky Citizens
 12. Grupul pentru Democrație Participativă

 

Tags:

Trackbacks/Pingbacks

 1. Paul Chioveanu, noul reprezentant al societății civile în CNI | APADOR-CH - 23/06/2016

  […] Paul Chioveanu este noul reprezentant al societății civile în Consiliul Național de Integritate (CNI), numirea lui fiind validată de Senat în ședința din 13 iunie 2016. El îl înlocuiește pe Ciprian Ciucu, care a demisionat din funcție în primăvara acestui an, și face echipă în CNI cu Elena Calistru, membru supleant, de asemenea din partea societății civile.  Lista susținătorilor celor doi, […]

Leave a Reply