Consumatorii de droguri în arestul poliției și în sistemul penitenciar românesc

16.01.2014
Print Friendly, PDF & Email

În acest proiect APADOR-CH este partenerul Romanian Harm Reduction Network (RHRN) iar scopul proiectului este obținerea unei imagini generale a situației consumatorilor de droguri care ajung în penitenciare și aresturi ale poliției.
În ultimii ani reprezentanții APADOR-CH au semnalat o creștere semnificativă a numărului consumatorilor de droguri în sistemul privativ de libertate din România. Acest lucru se datorează în parte politicilor penale existente dar și creșterii numărului de consumatori în societate.
În cadrul acestui proiect APADOR-CH împreună cu RHRN vor să evalueze amploarea fenomenului și să vadă în ce măsură sistemul privativ de libertate poate să răspundă nevoilor specifice ale acestei categorii de persoane, ca de exemplu: accesul la tratament substitutiv, accesul la servicii medicale și psihologice.

***

Curs gratuit pentru 15 avocați

Cursul este programat pentru 13 octombrie 2014, la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, Piața Montreal nr. 10, sector 1. Este adresat avocaților interesați de problematica drepturilor omului și de justiție socială.

Cursul durează o zi, agenda este disponibilă aici, și e susținut de Nicoleta Popescu (APADOR-CH) și Valentin Simionov (RHRN). Participarea este gratuită.

Înscrierile se pot face prin email (office.rhrn@gmail.com) sau telefon (0733 987 506) până la data de 11 octombrie 2014.