Cum poți verifica dacă CNP-ul tău a votat fără tine

UPDATE 2018

Cum poți afla dacă CNP-ul tău a votat la referendumul din 2018

UPDATE 2014

Găsiți aici varianta actualizată pentru Cum poți verifica dacă CNP-ul tău a votat la prezidențiale – procedură nouă, formulare revizuite 2014

În ultimele zile tot mai mulți ne-au întrebat dacă există vreo modalitate de a verifica dacă s-a votat sau nu în numele lor la referendumul din 29 iulie.

Există și presupune trimiterea unei cereri la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). În baza Legii 544/2001, a liberului acces la informații, instituția este obligată să vă răspundă în termen de 10 până la maximum 30 de zile, dacă este prea asaltată de solicitări.

Iată care sunt pașii concreți de urmat în acest caz:

Pasul 1: Aflați care este numărul secției de vot la care ar fi trebuit să votați la referendum. Listele cu secțiile de vot, pe localități, pot fi consultate aici.

Pasul 2: Scrieți o cerere după modelul următor:

 

Către Autoritatea Electorală Permanentă

Adresa: Str. Stavropoleos, Nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084

Fax: 021.310.13.87

Email: office@roaep.ro

Subsemnatul …Nume si prenume… , domiciliat în …adresa… , înscris pe listele electorale permanente ca cetățean cu drept de vot arondat, la referendumul din 29 iulie 2012, secției de votare numărul ..numărul secției din localitatea de domiciliu.. , în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public,

Vă solicit să îmi comunicați o copie a tabelului electoral utilizat în secția de votare numărul …numărul secției…, la referendumul din 29 iulie 2012. Precizez ca doresc numai copia filei în care am fost înscris, nu a întregului tabel. Vă rog să anonimizați datele personale ale celorlalte persoane ce figurează pe această filă.

Precizez că sunt dispus să suport costul aferent copierii filei.

Vă solicit răspuns la …adresă poștală/fax/email…

Mulțumesc,

Nume și semnătură

Data: …data transmiterii cererii…

Download on Scribd Download DOC

Pasul 3: Trimiteți cererea la AEP, pe adresa de email scrisă în modelul de cerere, pe fax sau prin poștă, cum vă e la îndemână. Ar trebui să primiți un răspuns, după cum vă spuneam, în temenul prevăzut de Legea 544, adică 10 zile cu posibilitatea de prelungire până la 30 de zile, dacă răspunsul necesită un volum mare de muncă din partea instituției.

Succes! În caz că din răspunsul primit constatați că altcineva a votat în locul dumneavoastră este recomandat să faceți o plângere penală la care să anexați copia după tabelul care dovedește acest lucru. Vă rugăm să ne scrieți ca să ne spuneți ce răspuns primiți.

Tags:

105 Responses to “Cum poți verifica dacă CNP-ul tău a votat fără tine”

 1. Iudit Gherghiteanu 03/08/2012 5:09 PM #

  de ce nu avem listele electorale online spre consultare?
  va multumesc,
  iudit Gherghiteanu

  • APADOR-CH 03/08/2012 5:50 PM #

   Sunt prea multe motive, Iudit. Ar trebui (legal vorbind) să avem un Registru
   electoral actualizat care să conțină listele electorale. Accesul la datele
   respective ar trebui însă să aibă în vedere și protejarea datelor personale
   (adică să nu știu eu unde stai tu și ce CNP ai) și să-ți permită doar ție, ca
   cetățean, să verifici dacă ești bine înregistrat. Suntem departe de așa
   ceva oricum.

   • petre 03/08/2012 8:19 PM #

    se poate face…inregistrarea se face cu CNP-ul si poti sa vezi doar datele legate de tine, daca ai fost sau nu la vot….si mai ales unde ai votat

   • cary 07/08/2012 9:09 AM #

    Am si eu o nelamurire daca imi permiteti. Ne-am schimbat cartile de identitate cu 1 luna inainte de alegerile locale pentru ca s-a schimbat numele strazii si a trebuit sa ii facem CI si pustiului de 14 ani. La fel ni s-a dat si alt numar la casa de la Primarie desi locuim la aceeasi adresa. La alegerile locale nu am aparut pe listele electorale si am votat pe cele suplimentare iar la referendum Nu am vrut sa votam. M-am dus totusi sa verific daca apar pe liste sau daca mi s-a fraudat votul. Mi s-a spus la sectie ca nici acum la referendum nu aparem pe listele electorale. Ma intreb daca o sa fim numarati in calitate de cetateni cu drept de vot in cifra totala a cvorumului in aceasta situatie? Cum am putea verifica? Deocamdata chiar azi 7 august am trimis o cerere conform modelului de mai sus la AEP. Probabil multi sunt in situatia noastra, adica cu CI valabila dar cu nume si nr. de strada schimbat. Teoretic nimeni nu te poate obliga sa schimbi CI atat timp cat e valabila chiar daca numele si nr strazii se schimba, nu?Va rog mult sa imi dati o sugestie. M-ar enerva la culme sa imi fie folosit cnp-ul de vreun partid sau sa fiu exclusa dintre cetatenii cu drept de vot, desi locuiesc in Romania si imi platesc impozitele si taxele corect si la timp. Mi se pare normal sa alegi sau Nu sa te implici intr-uin joc politic murdar adica acest referendum tampit promovat de o clasa politica plina de hoti si escroci din toate partidele (pdl, usl)

  • abacu 04/08/2012 9:17 AM #

   oricat ne-ar placea sa fie publice, este ilegal. publicarea acestor liste invalideaza dreptul la vot secret pentru ca aproape 90% au votat anti-basescu, iar restul s-au prezentat sa voteze desi presedintele ceruse diferit. de asemenea, tot ilegal ar fi sa se publice liste cu cei ramasi acasa, pentru ca acesta a fost un vot pro-basescu si de asemenea, nominal, este garantat de constitutie ca fiind secret.

   • PALLA Attila-Levente 04/08/2012 11:42 AM #

    Este destul de complicat, trebuie un sistem foarte bine protejat.
    Dar, s-ar putea face unul asemanator celui al Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), unde putem verifica introducand CNP, daca avem sau nu calitatea de asigurat (pentru Sanatate).
    In raspunsul dat de sistem apare numai „aceasta persoana este / nu este asigurata”.
    Desigur cu posibila dezvoltare a raspunsului.
    Deci?
    Intrebarea este: se doreste o asemenea transparenta?

    • APADOR-CH 04/08/2012 1:17 PM #

     Evident, nu.

    • mraureanu 04/08/2012 3:10 PM #

     Este posibil numai cu autentificare (semnatura electronica), altfel as putea introduce CNP-uri culese in diverse moduri si as putea verifica daca persoamele corespunzattoare au votat si de aici as avea un procedeu mult mai sigur de verificare a prezentei la vot (si, eventual, un motiv de plata sau neplata a acesteia).

     • dan 05/08/2012 1:02 PM
      #

      daca s-ar dori o asemenea transparenta, atunci fiecare dintre noi am putea avea acces la aceste informatii, care oricum ar trebui sa fie libere, si ma refer acum la informatiile despre persoana ta… un astfel de model de soft este chiar si e-mail-ul pe care il utilizezi in fiecare zi, unde toti iti cunosc ID-ul, dar nimeni nu-ti poate verifica tie e-mail-ul… in alta ordine de idei, ar fi bun un sistem de genul internet banking, unde ai un user(CNP) si o parola generata de un dispozitiv electronic. intr-o situatie de genul asta, s-ar evita fraudele electorale si chiar s-ar putea vota online. si ar fi foarte multi care ar vota online….

   • tudorel 05/08/2012 10:08 AM #

    Doresc sa vad daca pe lista ma regasesc sau daca cineva a votat in locul meu, or cum daca: ai votat DA au Ba , sau pe cine ai ales la viitoarele alegeri-acelea care or mai fi, daca or mai fi nu se vede, nu se consemneaza niciunde pe lista, prin asta nu se dezvaluie nici un secret…. sau o fi SECRET.

  • Claudia 04/08/2012 10:54 PM #

   Spune-mi o tara care are liste electorale online ? Visati cu ochii deschisi. Nu vedeti padurea de copaci. Aveti idee ce haos si debandada a întretinut Emil Boc si ceata PDL-istilor ? Este grav si sunt buni de acuzatia de genocid împotriva populatiei României. Cum si pe ce baze s-a constitui rezerva de stat, se asigura apararea nationala, etc., sanatatea, educatia, daca nu stii care-i populatia tarii ? GRAV !

   • dan 05/08/2012 1:08 PM #

    daca tu spui de boc si pdl, de ce nu te duci frumos cu citiva ani in urma, mai precis cu vreo 22, in data de 13-15 iunie 1990…. daca erai prea mica ca sa stii la ce ma refer, tasteaza aceste date in google si vezi ce-ti da… si cauta si discursul lui iliescu de pe data de 15 iunie, ca sa vezi ca ceea ce au facut boc&co nu se compara cu ce au facut altii inaintea lui…. dar, scuza-ma, am uitat… indoctrinarea nu are limite, si imi pare rau sa vad ca aceasta indoctrinare chiar idioteste populatia romaniei…. si ca sa ma intelegi mai bine, iti voi spune si un banc:
    victor ponta la examen:
    domnule ponta, va rog sa nu mai copiati!, spune inspectorul.
    domnule inspector, eu nu copiez!, raspunde ponta.
    dar cu memoratorul acela electronic de la tine din banca, ce este?, intreaba inspectorul.
    acela nu este memoratorul meu!, raspunde ponta. mi l-a bagat basescu in banca!!!

   • Dan Stefan 05/08/2012 3:30 PM #

    Esti bolnava rau ! Acum te-ai trezit ca vrei o tara ca afara ! Din 89′ incoace n-au avut timp ? A guvernat USL pe timp de criza ? Sau esti prea scurta la memorie , ori nu vezi padurea (care padure – USL ? )

   • marga 2 05/08/2012 3:54 PM #

    De ce haos vorbesti ,Claudia.Esti pe vremea lui Ceausescu ,cand ala le facea pe toate ? Boc nu avea obligatia sa actualizeze listele.Sant oameni bine platiti pentru acest lucru,ei trbuiau sa-si faca treaba.Vad ca ati devenit isterici,tot ce este rau ,de vina este Boc si Basescu. Oare seceta tot vina lor este ? Santeti intoxicati de Antene.Mai uitati-va si la alte canale tv. sa puteti discerne adevarul dintre stiri.

   • Eva 05/08/2012 6:42 PM #

    @Claudia, draga mea, incearca sa gandesti inainte sa scrii asemenea bazaconii. Ma intreb daca toti cei care reactioneaza ca tine („Basescu si Boc sunt vinovati de tot ce se intampla rau pe lumea asta, inclusiv incalzirea globala”) au vreo gena speciala, care favorizeaza asimilarea tuturor gugumaniilor debitate de noii nostri guvernanti. Poate in cazul acesta am reusi sa gasim un antidot…

   • PRO ROMANIA 06/08/2012 8:21 AM #

    Claudia, ai luat-o rau „pe aratura”, consulta un psihiatru. E spre binele tau, crede-ma.

   • ALA 07/08/2012 11:34 AM #

    BRAVO CLAUDIA !SUBSCRIU ROMANII SUNT „INDOBITOCITI”DE ANTENE SI NU NUMAI.

  • Ely 06/08/2012 10:56 PM #

   – o intrebare LEGITIMA la care si eu subscriu.

   Doresc publicarea listelor pe un server prin SCANAREA lor. Poate fi la vedere sau nu, dar sa fie publicate.

   Printr-un sistem rapid de cautare, fie dupa alfabetul numelui (poate fi „user-ul”) fiecaruia, fie dupa strada (poate fi parola de acces la informare) adresei de domiciliu se poate imediat gasi pozitia din Listele de vot.
   Astfel se poate afla daca au semnat altii in locul celor ce nu ne-am prezentat la vot, revoltati de aceasta Lovitura de stat, de o guvernare dezastruoasa, cu cheltuieli fara numar si noima doar pentru interesul partidelor USL, nu pentru popor si problemele lui reale; vezi efectele secetei din tara, cui ii pasa? Tara arde la propriu si PONTA cu aliatii se „piaptana”.

   Incotro Romania?

   Oare de unde a alocat PONTA banii pentru acest referendum si toate costurile colaterale lui?
   Toate aceste sume imense cheltuite cu atata usurinta nu au fost cuprinse in bugetul anului 2012.

   Daca aceste cheltuieli erau sustinute din contul USL-ului atunci inclinam sa-i analizez mai mult, insa faptele stau exact pe dos, banii au fost luati din alte programe si redirectionati in programele lor de interes maxim PUTEREA CU ORICE PRET. Asta se numeste „deturnare de fonduri” si se pedepseste prin lege, dar daca ei au acaparat puterea si legea in stat, cine sa-i mai pedepseasca? Legea e doar pentru popor, nu si pentru ei.

   Oare Romanii se vor destepta si cand?

   Multumesc pentru rabdarea de a citi mesajul meu disperat. Nedreptatile USL-ului au depasit imaginatia bunului simti si a omului cinstit.

 2. maria 03/08/2012 5:39 PM #

  O idee excelenta , ai vedea si nume cunoscute care nu voteaza din principiu.

 3. nevotant 03/08/2012 5:45 PM #

  Este o singura problema: cei care nu au votat si apar ca au votat pot fi pe listele suplimentare la orice alta sectie din tara. Nu ar trebui sa existe un site unde sa iti introduci CNP-ul si sa iti spuna daca ai votat sau nu? Ma gandesc ca in felul acesta se depisteaza si votul multiplu.

  • dan63 04/08/2012 4:37 PM #

   Din păcate nu se poate face acest lucru, în timp real, până nu vom vota electronic!
   Acum trebuie să introducă cineva toate datele într-un sistem informatic care să depisteze CI-urile duble, practic voturi duble sau să rezolve cererile de genul celei de mai sus imediat!
   Şi mai este un element de luat în seamă – operatorii de introducere date care alimentează cu date sistemul, pentru că o regulă de bază a oricărui sistem informatic este „Gunoi intră, gunoi iese!” sau, pe scurt GIGI!

  • dan 05/08/2012 1:10 PM #

   nu se vrea sa se elimine frauda electorala, chiar nu se intelege asta?

 4. soso 03/08/2012 6:21 PM #

  s-ar putea publica fara probleme daca ar’ fi securizate datele personale.Ex.sa pati accesa doar dupa ce introduci CNP,dar cred ca nu au atita bunavointa guvernantii nostri.

 5. gicuta13 03/08/2012 6:45 PM #

  Si totusi eu vad aici o problema: daca CNP-ul meu a votat singur la alta sectie de votare, spre
  ex. la mare?

  • APADOR-CH 04/08/2012 7:31 AM #

   Teoretic se poate cere verificarea dupa CNP in toate listele insa sansele de a primi raspuns scad semnificativ.

 6. Claudiu Minea 03/08/2012 7:03 PM #

  Si daca CNP-ul a” votat” fara tine pe o lista suplimentara? Inteleg ca verificarea se face doar la sectia de votare unde esti arondat, nu?

 7. buziliv 03/08/2012 7:10 PM #

  e o capcana a guvernului aceasta cerere

 8. Constantin 03/08/2012 7:11 PM #

  Am fost plecat din localitate in concediu si nu am vrut sa votez in localitatea unde am fost cazat,as dori sa aflu daca s-a votata in locul meu…si a membrilor familiei mele

 9. Vali 03/08/2012 7:31 PM #

  Excelentă treabă. M-am conformat întocmai. Aştept să văd ce-mi răspund! Sper să fie totul OK !

 10. Generalul 03/08/2012 8:19 PM #

  Felicitari! Foarte buna initiativa!

 11. marcu 03/08/2012 8:33 PM #

  se pot cere informatii referitoare la toti membrii familiei sau strict pe o singura persoana, in speta solicitantul? va multumesc!

  • APADOR-CH 04/08/2012 7:34 AM #

   Fiecare membru al familiei trebuie sa formuleze o cerere in nume personal, altfel vi se poate refuza comunicarea informatiilor invocandu-se protejarea datelor personale.

 12. vali 04/08/2012 6:40 AM #

  Nu trebuie date de identificare suplimentare in cerere, precum CNP…?

  • APADOR-CH 04/08/2012 9:05 AM #

   Nu trebuie specificat decat in situatia in care la aceeasi adresa locuiesc doua (sau mai multe) persoane cu acelasi nume si acelasi prenume.

   • Dragos 04/08/2012 5:09 PM #

    dragii mei pai voi va numiti Asociatia pentru apararea drepturilor omului in Romania?pai cum credeti domniile voastre ca ne aparati drepturile atunci cand oricine poate verifica daca eu sau membrii familiei mele au votat la Referendum?
    parerea mea e ca in primul rand ar fi trebuit completata cererea pe baza CNP-ului ori raspunsul trebuie trimis la acea adresa care este scrisa pe cerere.cum pot fi eu sigur ca nu am fost verificat atat eu cat si membrii familiei mele daca am fost la vot?unde mai este confidentialitatea votului?astept un raspuns cat mai repede cu putinta!

   • Dragos 05/08/2012 11:40 PM #

    vad ca ati raspuns intrebarilor si nelamuririlor multor persoane de pe acest forum.mie cand aveti de gand sa imi raspundeti?sau sunteti prea ocupati?

    • APADOR-CH 06/08/2012 7:07 AM #

     V-am raspuns pe mail. Pe scurt, nu oricine poate verifica daca ati votat dvs. Doar dvs. puteti afla daca ati votat sau nu, si asa e normal.

 13. mari dobre 04/08/2012 8:55 AM #

  Am trimis si eu crerea,sper sa primesc si raspuns,dar,Vali are dreptate,cererea nu cere niste date personale de identificare,o sa primim oare raspuns numai pe baza ei?ramane de vazut

  • APADOR-CH 04/08/2012 1:21 PM #

   Numele si adresa ar trebui sa fie suficient.

   • mimi 05/08/2012 1:08 PM #

    in cerere scrie ca suport cheltuielile pt copia listei electorale. daca trimit pe mail cererea, cat si cum platesc?

    • APADOR-CH 06/08/2012 7:09 AM #

     Depinde de procedura interna a AEP legata de costurile de copiere pentru comunicarea informatiilor de interes public. Pentru documente trimise in format electronic teoretic nu ar trebui sa existe costuri.

 14. Bruno OMER 04/08/2012 9:27 AM #

  Buna ziua,
  am facut testul si eu si sotia.
  asteptam.

  Objectie: numarul CNP nu este mentionat in modelul dumneavoastrà, n-ar fii nevoie ?

  • APADOR-CH 04/08/2012 1:28 PM #

   Dupa cum am mai spus nu, este necesar doar in rarele cazuri in care la aceeasi adresa locuiesc doua sau mai multe persoane cu acelasi nume si acelasi prenume.

 15. Adina Ionescu 04/08/2012 10:16 AM #

  Mi-am dorit foarte mult sa fac aceasta verificare inca din 30 iulie, sa vad daca nu cumva CNP-ul meu a fost folosit si cineva a votat in locul meu sau al fiului meu, plecat in strainatate. M-am si interesat in acest sens la diverse institutii.

  DAR…

  Vazand halul in care actualii guvernanti terfelesc legile si bunul simt, precum si complicitatea Autoritatii Electorale Permanente care, in opinia mea, ar fi trebuit sa sustina foarte ferm si foarte clar datele pe care le detinea si care erau valabile pentru referendumul din 29 iulie, va anunt ca nu dau doi bani pe raspunsul pe care s-ar putea sa il primesc sau nu de la AEP, in fruntea careia, vineri, Crin Antonescu a numit un cetatean cu state vechi la PNL.

  Cu stima pentru incercarea dumneavoastra si cu tot dispretul pentru actualii guvernanti.

  • georgeta 04/08/2012 1:37 PM #

   In mod normal ar trebui scanate toate listele electorale cu semnaturile celor care au votat(si cu luarea unor masuri de siguranta,evident),puse pe internet si oricine doreste sa-si vada pagina,s-o poata face oricand si de oriunde!Abia atunci se va termina cu fraudele si cu votul multiplu. In raspunsul acestei AEP nici eu n-am mare incredere! Sunt oamenii USL-ului acolo!Dar,…putem incerca!

  • Costache 05/08/2012 2:17 PM #

   Draga Adina, cred ca ai exprimat foarte corect scarba pe care o manifesta orice om atasat legii fata de cei care au pus stapanire pe aceasta tara FARA A FI FOST ALESI IN FUNCTIILE PE CARE LE UZURPA!

 16. Bibi 04/08/2012 1:24 PM #

  Am trimis si eu acum 2 minute . Sa vedem ce se intimpla.

 17. jhony 04/08/2012 4:12 PM #

  sa s e afisese o copie la sectia de votare sau sa se verifice on line cu un program de certificare in acest mod daca alte persoane se folosesc de dreptul meu legal de a ma prezenta la vot pentru a alege si a fi ales. Cum este permis sa se scoata din lista permanenta cetatenii romani care au cetatenie romana si lucreaza afara ei sunt apatrizi numai sunt buni cind alimentau visteria tarii cu miliarde de euro pentru tara siai caror copii au ramasi in tara ai nimanui

 18. Aspida 04/08/2012 5:19 PM #

  Am trimis cererea standard prin email, după care mi-am dat seama că ar fi trebuit s-o completez astfel:
  • la adresa din cerere figurez legal din martie 2011
  E foarte posibil ca numele meu să figureze, în continuare pe ultimele două adrese anterioare din București…
  Să vă trimit o nouă cerere completată cu datele respective?
  Mulțumesc anticipat pentru un răspuns aici…

  • Aspida 04/08/2012 5:24 PM #

   Nu-i exclus să mai figurez pe listele electorale de la adresele succesive din București, dat fiind că la ambele adrese fiind, am prins câte o rundă de vot…
   DAR, cum pot afla dacă soțul meu, decedat în 1998, mai figurează pe liste, la una din adresele cu pricina?

   • Micul Corupt 05/08/2012 5:16 PM #

    Cine crezi ca poate cauta dupa „Popescu Maria” cand sunt 50000 de asemnea nume in toata tara. Fara CNP si eventual Nr+serie ale cartii de identitate pentru marirea sigurantei posesorului nu o sa primiti nimic de la nicio autoritate de stat.

   • APADOR-CH 06/08/2012 7:15 AM #

    Pentru a afla daca sotul dvs. mai figureaza pe liste trebuie sa va adresati primarului localitatii/localitatilor unde a domiciliat sotul dvs.

  • APADOR-CH 06/08/2012 7:12 AM #

   Da, ar fi bine. Precizati ca este in completarea cererii initiale.

   • Aspida 06/08/2012 4:38 PM #

    ok… am înțeles, mulțumesc pentru răspuns…
    mă limitez la cererea deja trimisă, pentru că mi-e lehamite să umblu prin hârtii, fără finalitate certă…
    Concluzie: DACĂ voi constata că s-a votat în numele meu (când voi primi răspunsul de la VOI), ce ar urma să fac?

 19. Aurel Tirnovanu 04/08/2012 7:50 PM #

  Ma intereseaza sa aflu daca cineva a votat in locul meu, nu doar in zona sectiei mele. Eu nu mai locuiesc in tara de mai bine de 2 ani si as dori sa stiu unde s-a votat in numele meu. Poate sa dureze 30 zile, important e sa aflu. Se poate afla, chiar cu intarziere ?

  Va multumesc,
  AT

 20. absent motivat 04/08/2012 8:59 PM #

  si daca cnp-ul meu a votat fara mine in alt judet, sa zicem mehedinti? atunci cum pot afla?

 21. Floriana Popteanu 04/08/2012 9:40 PM #

  Incerc sa verific daca in adevar s-a votat in numele meu.
  Dar surpriza, fisierele excel aferente sectiilor din Bucuresti nu se deschid.
  De ce oare??
  In schimb la cele din strainatate nu a fost nici o problema???
  De ce oare??
  Poate ma lamureste cineva si imi arata calea pe care trebuie sa o urmez.
  VREU SI INSIST SA VERIFIC.
  Multumesc.
  Daca nu imi raspundeti, inseamna ca sunteti interesati sa nu aflam adevarul si este categoric adevarat ca s-a fraudat.
  .

  • APADOR-CH 06/08/2012 7:17 AM #

   Fisierele se deschid acum, probabil ca a fost o defectiune temporara.

 22. Reinventam roata 05/08/2012 4:33 AM #

  Nu inteleg de ce este asa de complicat? Pai doar trebuie sa vedem cum fac si altii.
  Fiecare persoana trebuie sa se lege cu un user name sau CNP si o parola.
  Ei cum obtine fiecare acesta parola? Pai atunci cind pui CNP spui ca vrei o parola si ca sa o obtii trebuie sa furnizezi niste date chiar personale (pe care altii nu le stiu despre tine) ca de exemplu o combinatie intre data nasterii, localitatea nasterii, nume de fata a mamei si chiar ce suma este inscrisa la o anumita linie din declaratia de impozit pe anul X. Daca toate aceste date coincid cu ce au autoritatile in bD despre tine, atunci obtii parola cu care iti verifici statutul la alegeri, adica ati votat sau nu ati votat.
  Si asa rezolvi confidentialitatea datelor. Cam asa se face acum pe la altii.

 23. Greta 05/08/2012 6:29 AM #

  Nu are nici o logica formularul vostru. Ce se rezolva daca fiecare cetatean al carui CNP a fost folosit la alegeri face cate o plangere penala? Va fi sufocata justitia cu dosare si nu va mai putea lucra? Va fi sufocata si AEP? Cui foloseste asta? M-ar interesa si daca CNP-ul meu figureaza pe listele suplimentare. Observ tendinte disperate de a se genera un talmes-balmes prin fel de fel de metode, iar asta nu este in interesul cetateanului.

  • Alt Cetatean 05/08/2012 7:42 PM #

   @Greta draga, poti fi coerenta? Ori consideri ca e folositor formularul (care, apropos, e doar un model si nu impiedica pe nimeni sa-si mentioneze seria documentului de identitate sau CNP-ul) si e bine sa verificam inclusiv pe listele suplimentare, ori consideri doar o diversiune si generator de haos acest demers? Grija ta pentru blocarea justitiei si a AFP e cel putin stranie. Consideri ca e mai bine sa nu facem nimic, iar frauda sa fie dusa la bun sfarsit prin intermediul nostru? Cred ca platesc suficiente taxe astfel incat, o data in peste 20 de ani, sa apelez la institutiile statului sa faca ceva pentru mine ca cetatean.
   Nu crezi ca cei care au hotarat demiterea presedintelui si organizarea referendumului si care au obligat cetatenii prin tot felul de metode sa voteze, au creat acest talmes-balmes?

   • Ely 06/08/2012 11:13 PM #

    – sunt incantata sa citesc punctul dvs de vedere. SUBSCRIU.
    – pana si dl. Isarescu a afirmat azi ca politicienii trebuie sa cunoasca arta dialogului si sa gaseasca o forma civilizata in negocierile lor, fara sa ne scoata pe noi din casa pentru votul lor.
    – multumesc pentru lectura opiniei mele.

  • APADOR-CH 06/08/2012 7:19 AM #

   Fiecare cetatean are drepturi individuale pe care le poate revendica. Nu este responsabilitatea cetateanului degrevarea justitiei de dosare.

 24. adelina 05/08/2012 8:04 AM #

  ca sa verifici daca ai votat sau nu trebuie sa platesti…in cererea care trebuie completata specifica ca esti de acord sa platesti…

 25. Ion 05/08/2012 12:07 PM #

  De ce nu putem avea posibilitatea de a controla online?
  Eu am cerut pe un site GUV.-lui Ponta sa publice online
  adresele consulatelor unde putem verifica daca suntem in evidenta, si sa putem verifica si daca, cineva a votat la consulat, sau in tara pentru mine.

  Fiecare cetatean roman cu domiciliul in strainatate,ar trebui sa verifice in Romania, daca cineva a votat pentru el.

  Vad ca se face mare valva in legatura cu populatia Tarii, cum ca dupa acest „recensamant electoral” vom putea pierde fonduri europene, parlamentari europeni, dar si interni,
  consilieri, etc.
  Sa nu uitam, insa, ca am platit si cotizatii internationale, la ONU, la NATO, UE, etc.,si alte obligatii la acel numar.

  Exista, insa, o posibilitate de a scapa de aceasta incurcatura.
  De aceea, cred eu, USL se margineste numai la populatia cu drept de vot.
  Ei pot spune foarte bine, ca numarul total al populatiei nu se schimba, decat acel al populatiei cu drept de vot.
  Mai, mai, asa sa fie?
  Populatia scade, cand scade sporul natural, nu cand scade numarul celor sub 18 ani,
  al celor cu drept de vot.
  Asa incat aceasta motivare a USL, daca se gandesc la ea, cade.

  Ponta zice ca va avea grija ca cetatenii romani din strainatate sa nu apara de doua ori: si pe listele permanente, si in strainatate.
  Ii multumesc pentru aceasta „jumatate de grija”.
  Dar despre cealalta „jumatate” de a fi neaparat pe o lista nu zice nimic.

  In fine. Incurcatura e asa de mare incat nu stiu cine o va putea descurca.
  Cert este ca pentru Romania nu va fi bine.
  Nu sunt sperante de mai bine.

  Se pare ca acest Crin Antonescu si-a intrat in atributiuni serioase de Presedinte
  Neinterimar.
  A facut deja numiri pe 8 ani, desi a promis ca nu va face.
  Ponta s-a resemnat cu rezultatul, Crin nu.
  Se pare ca intre ei nu mai functioneaza uniunea.
  Sau este o intelegere.

  Repet:
  Orice am face,nu putem sa oprim bolovanul care se prevaleste si prinde viteza.
  „Pe buza prapastiei” se sta inca, dar echilibru e precar.

  Viata este formata din coborasuri si urcusuri.
  Eu nu vad pentru Romania, nu mai sunt optimist, pe termen scurt, nicio posibilitate de incetinire a coborasului.
  Nici vorba de reluare a urcusului.

  Doamne-auta!
  Ion

 26. Alexandru 05/08/2012 12:32 PM #

  Protest

  Au trecut 22 de ani de la ,,revoluţie’’. Mă întrebaţi,de ce cu ghilimele? Pentru că, e doar un citat din Ion Iliescu….Ce a fost cu adevarat, fiecare să aleagă singur… Dar eu văd o asemănare principială dintre acele evenimente şi ,,lovitura de stat’’ din iulie 2012. De ce cu ghilimele? Pentru că, e doar un citat din Traian Băsescu. Nu de alta, dar sa nu fiu acuzat de plagiat…. Nu credeam că dupa aceşti 22 de ani , voi urî aşa de mult clasa politică. Da, au furat. Da, au minţit. Dar vreau sa vorbesc despre alceva mult mai grav, dispreţul politicienilor faţă de proprii cetăţeni,oriunde s-ar afla.
  ,, Divide et impera’’. Această sintagmă este valabilă şi peste 2000 de ani. O naţiune este puternică şi cu sperantă de un viitor demn, doar dacă este unită. Unită spiritual, moral, social.
  Vreau să vorbesc despre cei 11-12 mln. de români care nu există pentru ,,mesiile’’ USL-iste nea-venite. În lupta lor politică contra ,,hoardelor basiste’’, au jignit de nenumarate ori, cu nonşalanţă şi naturaleţe mai bine de jumătate din cetaţenii acestei ţari! De ce? Pentru că nu au votat.. Nesimţirea, tupeul şi obrăznicia actualilor impostori, nu are limite.
  Votul, abţinerea,cât şi boicotul, sunt opţiuni democratice , liber exprimate în orice stat democratic. Spre exemplu, în parlamentul Romaniei de 22 de ani s-a votat pro sau contra, s-a abţinut, s-a boicotat.
  Este necesar cvorum la votarea anumitor legi? Da!! Este respins un vot în lipsa cvorumului? Da!! S-au folosit parlamentarii de boicot, pentru a nu trece o lege? Da!! Este abţinerea o opţiune în parlament? Da!! Sunt oare abţinerea, lipsa cvorumului şi boicotul din parlament, gesturi ilegale,de laşitate, oportunism şi indiferenţă, domnilor politicieni? Cu sigurantă că ve-ţi răspunde în cor-NU. De ce îndemnul politicienilor de a vota este legal dar cel de a nu vota-ilegal? Şi atunci, de ce o bună parte din cetaţenii acestei tări care,respectă legile, plăteste taxe şi impozite, prin munca ei în străinatate contribuie la PIB-ul ţarii şi o reprezintă, este laşă, ticăloasă, proastă, irelevanţă, inexistentă, moartă pentru voi? Numai pentru simplul fapt că, nu vă votează sau nu vă susţine în demersul vostru??!!
  Întotdeuna guvernanţii români, în vremuri tumultoase, pentru a putea domni în continuare, au identificat nişte duşmani interni sau externi, împotriva cărora să îndrepte mânia populară şi să-şi justifice propria existentă şi impotenţă. Acum acest duşman este ,,nevotantul’’
  Eu sunt Om, cu intelect, cu sentimente, cu dorinţe.. De ce eu trebuie(sunt obligat) să aleg între două rele, pe care eu le consider caatare? Pentru faptul că un rău este mai mic decât altul? Şi cine stabileşte care este un rău mai mic şi care este unul mai mare. Dar indiferent de acest aspect, eu nu vreau să aleg nici una din aceste două. Eu vreau să aleg ceva ce consider bun. Şi dacă acest bun nu există în acest moment pentru mine, atunci am dreptul moral şi legal să nu aleg. Cel ce blamează această optiune de a nu vota, poate fi suspectat cel puţin de partizanat.
  Atata timp cât, politicienii români nu vor respecta şi nu vor recunoaşte dreptul omului, dat de insuşi natura umana de a alege sau de a nu alege, aceşti politicieni nu au dreprul moral să reprezinte aceşti oameni.
  Din acest motiv şi din multe altele, eu nu votez şi nu voi vota niciodată, atâta timp, cât nişte supravieţuitori comunişti, securişti, torţionari,turnători, oportunişti, corupţi, delapidatori şi imorali mă conduc şi mă învaţă democraţie,moralitate, demnitate şi onestitate.
  Refuz să fiu un ,,soldat’’ fără descernamânt, al unui partid sau altul.

  Un cetaţean, care există şi gândeşte.

  05.08.2012

  • Lucian 06/08/2012 9:25 AM #

   Stimate cetatean

   Vizavi de spusele tale si anume:

   „Votul, abţinerea,cât şi boicotul, sunt opţiuni democratice , liber exprimate în orice stat democratic. Spre exemplu, în parlamentul Romaniei de 22 de ani s-a votat pro sau contra, s-a abţinut, s-a boicotat.”

   Legea referendumului este un pic diferita fata de ce spune domnia voastra acolo.
   Doar pentru ca tu vrei sa boicotezi sau doresti sa nu-ti exprimi votul asta nu inseamna ca voturile celor care doresc sa o faca trebuie conditionate de optiunile celor care nu doresc. In nici o tara democratica si civilizata nu o sa vezi cvorum la referendum. Simplu.

   Conform DEX

   REFERÉNDUM, referendumuri, s. n. Consultare directă a cetățenilor, chemați să se pronunțe, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță pentru stat sau asupra unor probleme de interes general.
   REFERÉNDUM s. n. consultare a cetățenilor unei țări care trebuie să se pronunțe prin „da” sau „nu” asupra unei chestiuni importante de ordin general.

   Da 50%+1 => se aproba, 50%+ 1 => se respinge (Totul raportat la nr. de votanti care si-au exprimat votul, dat fiind ca totul este o chestiune democratica)

   Indiferent de culoarea politica, daca te-ai saturat de unii si de altii, mai degraba te toti hotii din tara asta un lucru ar trebui sa fie destul de clar. Cu referire la REFERENDUM, raman la opinia ca nu pot sa conditionezi votul meu de un votul unui cetatean care doreste democratic sa nu si-l exprime. Mai simplu de atat nu poate fi.

   Cat despre faptul ca domnia voastra nu si-a exprimat si/sau nu doreste sa si-l exprime vreodata DREPTUL la vot intr-o tara „ca Romania”, dupa umila mea opinie, ti se ia acest „drept” de a comenta deciziile finale ale referedumului in favoarea celor care o fac.

   • Bruno OMER 06/08/2012 10:39 AM #

    Dumneavoastra argumentati prin: „…In nici o tara democratica si civilizata nu o sa vezi cvorum la referendum. Simplu. ….”.
    As dori sa va aduc aminte ca in Italia este si se foloseste sistemul referendumului cu cvorum de multi ani.

    Dar de fapt nu este problema majora despre care vorbim pentru ca detaliile practice folosite in cladirea unui sistem politic pot sa fie diferite dar principiile sunt aceleasi daca vorbim de asa ceva. Oricine, chiar si eu as putea critica un detaliu tehnic sau practic de volcabular spre exemplu, folosit in redactarea unei constitutii, legi sau act legislatif când lucrez pe proiecte de reforma legislativa sau reglementara, dar nu-mi vine asa de usor sa-mi inchipui ca datorita unei probleme politiciene montate din cauze pur personale ar trebui sa schimbam PRINCIPIILE unui sistem de stat european.
    Si nu numai in Europa se obisnuieste sa se foloseasca acest principiu de stabilitate de principii dar chiar in multe tari si in multe alte domenii care fac apel la oameni si organizatiile lor sociale, politice, sau de alte feluri.
    Acest principiu de care vorbesc este simplu de citat dar foarte „flexibil” in mintea multor oameni care gandesc prea mult prin interese individuale si calc in picioare interesul comun public.
    Sa-l numesc deci, dar cred ca l-ati recunoscut si il stiti foarte bine si chair il folositi in fiecare zii in casa sau la lucru sau chiar cu copiii:
    – „NU SE SCHIMBA REGULILE IN CURSUL JOCULUI”.
    Si asta chiar daca sunt reguli imperfecte (societatea umana este imperfecta).
    Regula cvorumului este ceva care a fost scris ca o regula al sistemului de referendum român, si chiar daca nu convine astazi citorva, mie sau altcuiva, este regula admisa ca definita constitutional.
    Cand vad ca din alta parte, sau facut multe legi in citeva zile ca se fie schimbate regulile jocului, ordonante ca sa fie schimbate procesele de lucru, tratate sau organizare, nu am nevoie sa dezbat de bun-simtul, logica, dreptul, problema organizatorie sau realitatea sau alte principii cand stiu ca de la inceput eu am acceptat o constitutie si un sistem de reguli stabile ca sa pot avea un contract social cu statul, cu cei care il reprezinta si cu ceilalti membrii ai societatii in care traiesc.
    Deci inteleg foarte bine ca aveti critici de formulate pe orgnizarea legislativa sau constitutionala a statului, dar acest fel de critici trebuie sa fie emise, discutate si acceptate prin contractul social si politic inainte de a fii introduse prin metode legislative, si nu interpretari ad hoc cauzate de un accept sau sau refuz a unei situatii politice penibile.

    • Lucian 06/08/2012 11:16 AM #

     Recunosc ca am fost un pic grabit si supozitia mea a fost un pic alambicata. M-am documentat un pic si am gasit ca mai sunt cateva state Europene care au impus cvorum de participare la referendum (conditionate sau neconditionate)

     Ideea principala nu se referea la cvorumul altor state, ci la simplul fapt ca, potrivit Art. 15 din Constitutia Romaniei care ne garanteaza drepturi si libertăti consacrate prin Constituţie,dupa parerea mea faptul ca votul meu depinde de votul altcuiva care nu isi exercita dreptul vot avand in vedere ca este singura data cand votul poporului chiar poate schimba ceva intr-o tara care se vrea democratica.

     • Bruno OMER 06/08/2012 11:47 AM
      #

      Da, am inteles ce ziceti: „…Ideea principala nu se referea la cvorumul altor state, ci la simplul fapt ca, potrivit Art. 15 din Constitutia Romaniei care ne garanteaza drepturi si libertăti consacrate prin Constituţie,dupa parerea mea faptul ca votul meu depinde de votul altcuiva care nu isi exercita dreptul vot avand in vedere ca este singura data cand votul poporului chiar poate schimba ceva intr-o tara care se vrea democratica. ….”
      Numai ca aici se intra in joc aspecte psihologice personale care pot fii diferite in functie de mentalitatile fiecarui cetatean si votant. Si este FOARTE greu sa se deduca reguli de contract social cu aceste aspecte, chiar daca contractul social de stat incearca sa se gandeasca la toate felurile de mentalitati si toate nivelele de inteligenta care permit interpretari si resentimente complexe.

      Prudenta statelor (sau asociatiilor sau organizatiilor de gestiune a interesului comun) care introduc cvorum, e bazata pe riscuri care din pacate s-au si realizat in trecut, cand organizatii totalitariste sau dictatoriale „au aranjat” proceduri de decizie fara sa se garanteze ca decizia „asa luata” ar putea zdrobii parteneri sociali perplecsi dar al caror vot ar fii zdrobit (sau chiar absent daca eu ma „descurc” ca sa nu fie practic reprezentatif sau liber), daca nu se introduce cvorum.
      Exemplu: chiar daca am majoritatea de decizie intr-o firma, nu am dreptul (cf dreptului comercial), sa-mi fac decizie singur si sa mut firma unde vreau, sau sa-mi dau salariu dublu, daca am un asociat minoritar de 30% in capital. Unele firme pot redacta reguli putin mai diferite, spre exemplu privind decizia de modificare a salariului cu vot fara cvorum, dar exista unele principii generale care nu pot fii redactate chiar daca toata lumea ar accepta; pentru ca ele ar contrazice principiile generale garantate sau garantabile pentru intreaga comunitate.
      Prudenta de care am vorbit mai sus ca fiind implementata la un nivel tehnic in mod contitutional, ramane totusi la un nivel de implementare si nu de principiu general esential cum ar fii volatilitatea sistemului legislativ daca in fiecare an eu ma joc sa schimb regulile stabilite in legea fundamentala.

 27. ANDA 06/08/2012 1:03 PM #

  Chestia e putin apa de ploaie in conditiile in care in Romania exista ” turismul electoral”. Numele meu nu apare pe lista oficiala dar e posibil sa apara ca am votat la Timisoara sau Suceava desi eu eram in fata televizorului. Ar trebui sa avem posibilitatea sa verificam pe baza de CNP.

 28. florentina 07/08/2012 3:27 PM #

  Dragii mei, discutiile voastre sunt foarte interesante si le citesc cu placere, mai ales ca am multe de invatat de la voi si aflu si multe informatii care imi folosesc. Aceasta tema, Referendumul ma intereseaza si pe mine si pe prietenii mei foarte mult. NOI NU AM FOST LA VOT, pentru ca asa am hotarat cu mult inainte de indemnul adresat de domnul Presedinte suspendat al Romaniei. Asta a fost vointa noastra. Dar exista o suspiciune, ca in locul nostru pe listele electorale sa figureze ca VOTAT ! Mai ales ca la Constanta, aceasta suspiciune exista de mai multe mandate, pentru ca sunt mereu aceiasi membrii in comisiile de vot… si se obtine mereu un nou mandat de catre edilul nostru de la malul Marii Negre !!! Nemultumiri avem cu totii cand vedem cum orasul de la malul marii arata ca o ruina… conditiile de viata se degradeaza pe zi ce trece si cetatenii nu reusesc sa stopeze aceste fenomene !!!
  Ne vom adresa si noi cu cerere pentru a afla daca pe listele de la Referendum figuram ca am VOTAT sau nu, daca ne-a fost respectat dreptul de A NU NE PREZENTA LA VOT ! Presedintele ales trebuia lasat sa-si termine mandatul ! Dupa aceea aveam de ales…
  Nu am dorit sa fim partasi la tot ce a facut USL in aceasta tara. Incalcarea legilor sau a principiilor democratiei de catre oamenii politici trebuie pedepsite sever, pentru a nu se mai repeta. Sunt si mai multi cetateni care nu sau prezentat la vot pentru invalidarea Referendumului, pentru ca Presedintele ales sa-si incheie mandatul, pentru stabilitatea tarii si pentru credibilitatea Romaniei in relatiile cu celelalte tari. Noi, cetatenii romani, ne hotaram viitorul tarii la alegerile legislative din toamna lui 2012 si la alegerile prezidentiale din 2013 !!!
  Interventia in forta a USL a demonstrat ca noi, cetatenii, nu contam !
  NU ACCEPTAM SA NE FIE INCALCATE DREPTURILE ! NU PERMITEM NIMANUI !!!

  Apropo de persoana careia i s-a schimbat CI pentru ca Primaria a schimbat denumirea strazii si numarul casutei postale… (???) Aceasta poate schimba doar denumirea strazii prin Hotarare de Consiliu local dar nu si numarul casei… numar care este trecut in Contractul de vanzare-cumparare sau Autorizatia de construire… aceste neconcordante, fac ca acel act sa nu mai reprezinte cu certitudine proprietatea dumneavoastra. Adresati-va Primariei pentru clarificarea situatiei imobiliare !!! Sa nu va treziti in strada dupa niste ani…. au mai fost cazuri in trecut, s.a.m.d.

 29. V 14/08/2012 3:11 PM #

  Raspunsul primit a fost urmatorul:

  FW: solicitare verificare vot

  Referitor la cererea dumneavoastră adresată Autorității Electorale Permanente, vă informăm că, în momentul de față, instituția noastră nu deține listele electorale utilizate la referendumul național din data de 29 iulie 2012, acestea fiind puse la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea unor cercetări. Ulterior, ele vor fi predate operatorului economic desemnat să realizeze extragerea bazei de date textuale și arhivarea electronică a acestora, în vederea depistării eventualelor voturi multiple. După restituirea listelor, instituția noastră vă va comunica, de îndată, informațiile solicitate.

 30. Bruno OMER 14/08/2012 4:54 PM #

  „………..Autor: V
  Comentariu:
  Raspunsul primit a fost urmatorul:

  FW: solicitare verificare vot

  Referitor la cererea dumneavoastră adresată Autorității Electorale Permanente, vă informăm că, în momentul de față, instituția noastră nu deține listele electorale utilizate la referendumul național din data de 29 iulie 2012, acestea fiind puse la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea unor cercetări. Ulterior, ele vor fi predate operatorului economic desemnat să realizeze extragerea bazei de date textuale și arhivarea electronică a acestora, în vederea depistării eventualelor voturi multiple. După restituirea listelor, instituția noastră vă va comunica, de îndată, informațiile solicitate.
  …………………….”
  Deci n-au putut nici sà ia o copie la autoritate? sau ne scriu asta de fricà sà nu facà incà alte „greseli” nevoite sau incitate??

 31. APADOR-CH 17/08/2012 9:48 AM #

  Operațiunea prin care puteam să aflăm dacă CNP-ul nostru a votat, blocata momentan de actiunea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:
  De ce nu (mai) contează dacă CNP-ul tău a votat fără tine

  • Vladimir 02/10/2012 11:55 AM #

   S-a facut deja octombrie! Ce se mai aude cu listele (tabelele) electorale? Oare chiar s-au ratacit in tranzit? Mai deunazi am scris la AEP un mesaj solicitand sa se tina de cuvant privind ultima lor afirmatie din raspunsul standard. La prima solicitare am primit raspunsul standard (cel negativ mentionat la adresa de mai sus, aratand cu degetul la Parchetul de pe langa ICCJ) in 4 zile. De data asta nu am primit nici macar un raspuns negativ. e-LINISHTE totala! Intre timp ni se serveste ceva paine plus circ la greu… Iar ponderea incredientelor din ciulamaua paine-circ servita zilnic o stabileste cu mai multa precizie intaiul plagiator tonta intr-o cuvantare de “prim-ministru pe dinafara” in urma prea-mult-mediatizatului circ de la Oltchim provocat si intertinut de micimea sa si chitoii din jurul lui (citez din memorie: “prea mult circ in ultimele zile… mai trebuie sa le dam celor de la Oltchim si ceva paine”. incheiat citatul; gura pacatosului…)

 32. rusti 18/08/2012 3:38 PM #

  de ce exista atatea nemultumiri in legatura cu cvorumul? ar trebui sa stiti ca intr-o tara democratica, nu schimbi un presedinte inainte de terminarea mandatului decat daca ai motive evidente si urgente
  cum nu era absolut de loc clar care sunt faptele de incalcare grava a constitutiei atunci s-a dorit cumva siguranta ca acei 80% din populatia romaniei nu isi mai doreste presedintele, asa cum strigau crin si ponta ca motiv pentru cheltuielile si criza politica ce urmau unui referendum.
  daca chiar atat de multi oameni nu isi mai doresc presedintele, acea prezenta de 50%+1 din listele electorale se impune ma mult ca titlu consultativ pentru ca evident, 80% din toata populatia romaniei depaseste lejer 50%+1 din alegatorii de pe listele electorale dar pentru ca oricum trebuie sa aiba loc referendumul, altfel nu afli vointa poporului, s-a impus acest cvorum care nu si-ar fi avut normal rostul daca interimarul si prim ministru nu minteau, dar s-a dovedit ca au mintit si s-a dovedit ca lipsa acestui cvorum ar fi dus la inlaturarea unui presedinte din absolut nici un motiv real, ci doar pentru propriile interese ale unor politicieni.
  nu inteleg, daca toti suntem de acord ca trebuie sa facem asa cum decide majoritatea aia covarsitoare, sau macar 50%+1 din alegatori, de ce incercati sa faceti asa cum nu majoritatea vrea pentru ca s-a dovedit ca nu s-au prezentat un popor intreg la urne, daca era chiar un dictator, nu sarea romania sa umple urnele? nu a fost nimeni tinut acasa cu forta, nu a fost nimeni amenintat sa nu se apropie de sectiile de votare deci e clar, nu majoritatea vrea sa schimbe acum presedintele, despre ce democratie vorbim?
  nu va dati seama ca nici cei ce au platit pentru buletinele alea nu sunt interesati de viata voastra? macar a celor de-ati votat cinstit sau nu? daca e sa fim corecti asta e realitatea, mai mult de jumatate din electorat nu a fost interesat de schimbarea presedintelui, asta e iar acel prag a fost acceptat inainte de inceperea referendumului.
  vor un referendum fara cvorum sa mai faca unul si sa scoata acest criteriu, dar nu sa ne arate noua ca daca vrei cu adevarat poti sa incalci absolut orice norma pentru ca nu e normal ca un presedinte interimar si un prim ministru sa impinga populatia tarii pe care ar trebui sa o apere si sa o schimbe in bine la fapte de incalcarea legilor, mai observa cineva ca pentru interese politice acesti oameni transforma cetatenii in infractori?

 33. Bogdan 13/09/2012 2:06 PM #

  Eu cred ca cererea de acces ar trebui facuta pe legea 677/2001 ref la accesul la datele tale personale, si nu pe 544 (altfel ai avea acces la votul altuia!!).

  Vezi si recentul caz de la CEDO – Trailescu vs Romania.
  http://www.juridice.ro/217694/cedo-trailescu-vs-romania-accesul-la-propriul-dosar-se-face-conform-legii-protectiei-datelor-private-si-nu-legii-liberului-acces-la-informatii.html

  Iar cererea de acces se poate face la orice operator ce detine datele tale…

  • APADOR-CH 14/09/2012 12:49 PM #

   Nu e niciun pericol sa obtii informatii despre votul altuia printr-o cerere pe 544, pentru ca informatiile referitoare la date personale sunt exceptate de la liberul acces.
   Evident, aceasta exceptie nu se aplica atunci cand e vorba de propriile tale date personale, de unde si posibilitatea de a le cere si pe 544. Bineinteles ca aceasta varianta nu exclude o cerere in baza Legii nr. 677, dar care implica un termen de raspuns mai lung si o procedura mai complicata de a contesta refuzul.

 34. Vladimir 02/10/2012 1:38 PM #

  Revin. Incercati sa nu mai stergeti comentariul meu. S-a facut deja octombrie! Ce se mai aude cu listele (tabelele) electorale? Oare chiar s-au ratacit in tranzit? Mai deunazi am scris la AEP un mesaj solicitand sa se tina de cuvant privind ultima lor afirmatie din raspunsul standard. La prima solicitare am primit raspunsul standard (cel negativ mentionat la adresa de mai sus, aratand cu degetul la Parchetul de pe langa ICCJ) in 4 zile. De data asta nu am primit nici macar un raspuns negativ. e-LINISHTE totala! Intre timp ni se serveste ceva paine plus circ la greu… Iar ponderea incredientelor din ciulamaua paine-circ servita zilnic o stabileste cu mai multa precizie intaiul plagiator tonta intr-o cuvantare de “prim-ministru pe dinafara” in urma prea-mult-mediatizatului circ de la Oltchim provocat si intertinut de micimea sa si chitoii din jurul lui (citez din memorie: “prea mult circ in ultimele zile… mai trebuie sa le dam celor de la Oltchim si ceva paine”. incheiat citatul; gura pacatosului…)

 35. Alexei 22/11/2012 7:14 PM #

  Bună ziua,
  Abia acum am primit răspuns de la AEP, dar răspunsul nu a fost cel așteptat de mine, și anume:
  „Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Autoritatea Electorală Permanentă cu nr. 11883/25.10.2012, vă comunicăm că datele solicitate nu fac obiectul liberului acces al cetățenilor la informațiile de interes public, conform Legii nr. 544/2001.
  Având în vedere că, potrivit prevederilor art. 51 din Constituție, cetățenii au dreptul să se adreseze autorităților publice prin petiții formulate în numele semnatarilor, ținând cont, de asemenea, de faptul că aceștia au dreptul de a cere instituțiilor publice informații cu privire la datele cu caracter personal referitoare la propria persoană, prelucrate de instituțiile în cauză, Autoritatea Electorală Permanentă apreciază că vă poate pune la dispoziție un extras din copia listei electorale în care ați fost înscris, care să conțină numai rubricile corespunzătoare numelui și semnăturii dumneavoastră.
  Luând în considerare însă faptul că datele respective sunt protejate conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, pentru a preveni accesul neautorizat la datele privind prezența la vot a altor persoane, Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat un punct de vedere de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal referitor la posibilitatea punerii la dispoziția dumneavoastră a celor solicitate, precum și cu privire la elementele pe care cererea ar trebui să le conțină.
  Cu stimă,
  Președinte …”
  Rog să îmi sugerați ce să fac în acest caz.
  Vă mulțumesc anticipat!

 36. Bogdan 05/12/2012 6:17 PM #

  Mersi Alexei ca ai postat raspunsul.

  Eu imi mentin parerea de mai sus – cererea corecta trebuia facuta pe dreptul de acces la datele tale personale – legea 677/2001 – art 13 – dreptul de acces la date.
  http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/date-cu-caracter-personal/lege-nr-6772001-cu-privire-la-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal.html

 37. Alexander Gonquin 09/03/2013 10:17 AM #

  Nu m-am prezentat la referendum.

  Am formulat cererea, am primit raspunsul din care rezulta ca as fi votat – in dreptul datelor mele apare o semnatura care evident nu este a mea.

  Ce este de facut acum?

 38. virgiliu 03/04/2013 3:34 PM #

  Mie mi-au zis cum ca nu imi pot da listele deoarece contin informatii confidentiale ce ar putea identifica ceilalti oameni care au votat…cu toate ca am formulat cererea exact ca in post, solicitand stergerea datelor celorlalti.

  Now what?

 39. Bruno OMER 10/04/2013 1:24 PM #

  now what …. nimic !
  Ce mai astepti in retur??
  Ti-ai daut puterea unor functionari care lucreaza la indemina unor avizi de putere si atunci trebuie sa continui sa lucrezi pentru a alimenta plata bugetului lor.
  Functionar nu mai inseamna „la slujba pupulatiei care il plateste”, dar INVERSUL !
  Ai ales sa-l platesti, i-ai dat si un sef alegând politicienii pe care trebuie sa-i asculte in locul tau, atunci ce mai vrei, decât o punga de faina si un litru de ulei cand vor avea nevoie ei din nou de votul tau???!

 40. irina 05/11/2014 10:49 PM #

  Faptul ca poti verifica la sectia unde erai arondat este una dar daca ai fost trecut pe o lista suplimentara in alta sectie…oras…judet? asta nu poti verifica. Si cum listele suplimentare au fost cu duiumul in special in sate uitate de lume (dar deosebit de atragatoare dpdv turistic) ramane, cred, imposibil de verificat in fapt daca s-a folosit sau nu votul tau.

 41. Andrei 15/11/2014 11:11 AM #

  Am cerut sa mi se trimita lista si ca raspuns mi-au scris ca pot sa trimita pagina din lista doar dupa verificare si arhivare… adica in peste 6 luni!!! asaeste in lege?
  va pot trimite raspunsul pe care mi l-au trimis, daca imi spuneti cum sa atasez o fotografie.

Trackbacks/Pingbacks

 1. poweraxxel.wordpress.com - 03/08/2012

  […] http://www.apador.org/blog/cum-poti-verifica-daca-cnp-ul-tau-a-votat-fara-tine/ […]

 2. » Vrei sa stii daca ai votat la referendum? In trei pasi afli daca CNP-ul tau a fost folosit! Opinia Timisoarei – Stiri din Timisoara cu foto si video, evenimente, locuri de munca, meteo, curs valutar, cancan, horoscop, imobiliare, Facebook, T - 03/08/2012

  […] 2. Scrieti o cerere dupa modelul aflat pe site-ul APADOR-CH. […]

 3. Cum poți verifica dacă CNP-ul tău A VOTAT fără tine | Coomgle.com - 03/08/2012

  […] Pasul 2: Scrieți o cerere după modelul aflat pe site-ul APADOR-CH. […]

 4. Cum poți verifica dacă CNP-ul tău a votat fără tine « AVANPOST - 03/08/2012

  […] Cum poți verifica dacă CNP-ul tău a votat fără tine Posted: 4 august 2012 in pont Etichete:APADOR-CH, Autoritatea, CNP, electorală, penală, Permanentă, plângere, verificare, vot 0 Anunț preluat de la Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki  […]

 5. Stiri aiurea | Cum poţi verifica dacă CNP-ul tău A VOTAT fără tine. - 04/08/2012

  […] Pasul 2: Scrieţi o cerere după modelul aflat pe site-ul APADOR-CH. […]

 6. Vrei să aflii dacă a votat CNP-ul tău fără tine? « Românica blues - 04/08/2012

  […] http://www.apador.org/blog/cum-poti-verifica-daca-cnp-ul-tau-a-votat-fara-tine/ […]

 7. Cum poţi verifica dacă CNP-ul tău A VOTAT fără tine. :: Cristian Calin - 04/08/2012

  […] Pasul 2: Scrieţi o cerere după modelul aflat pe site-ul APADOR-CH. […]

 8. Cum poti verifica daca CNP-ul tau a votat fara tine « Blackjack's Blog - 04/08/2012

  […] Pasul 2: Scrieti o cerere dupa modelul de oferit de APADOR – CH, aici. […]

 9. Week-end necăjit cu bucurie - 05/08/2012

  […] Cum poţi verifica dacă CNP-ul tău a votat … fără tine […]

 10. Vrei să știi dacă ai votat la referendum? » Iubesc Timișoara - 06/08/2012

  […] (Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, Comitetul Helsinki), la ei pe blog. Vă prezint și eu modalitatea de verificare, în câțiva […]

 11. Clarificari « lucisavu - 06/08/2012

  […] http://www.apador.org/blog/cum-poti-verifica-daca-cnp-ul-tau-a-votat-fara-tine/ […]

 12. În atenţia cetăţeanului turmentat | Nu tot ce se cade, pică bine - 27/05/2014

  […] Apasă aici pentru mai multe lămuriri. […]

 13. Cum poți verifica dacă CNP-ul tău a votat fără tine la prezidențiale | APADOR-CH - 05/10/2018

  […] Cum sa verifici daca s-a votat cu CNP-ul tau […]

Leave a Reply