Cum comunică Avocatul Poporului cu poporul: rar sau deloc

  • Știați că birourile teritoriale ale Avocatului Poporului nu dispun de site-uri proprii, iar informațiile publice cu privire la activitatea acestora se restrâng la câteva date, în marea majoritate a lor, neactualizate? Sau că multe dintre sesizările din oficiu ale instituției au ca sursă știri și subiecte media?
  • Știați ca Avocatul Poporului a acordat un singur interviu pe parcursul anului 2015 – în noiembrie, în contextul protestelor de stradă – sau că principalele teme pe agenda media legate de Avocatul Poporului sunt cele ce privesc contenciosul constituțional?
  • 73% transparență pe site-ul propriu – www.avp.ro; 72% dintre autosesizările AVP se fac la subiecte din media; 40% dintre cetățeni au încredere în Avocatul Poporului, conform unui studiu IRES din 2014.

 

Citiți pe larg o analiză despre cum comunică Avocatul Poporului, de la instrumentele clasice utilizate de către instituțiile publice la noile tehnologii de tip social media, care sunt subiectele, temele sau domeniile care stârnesc interesul mass mediei online asupra Avocatului Poporului și câteva sugestii de îmbunătățire a situației, venite din partea noastră:

 

 

sigle-parteneri

***

Proiectul “Rețeaua pentru Apărarea Drepturilor Cetățenești – Ne trebuie un Avocat al Poporului eficient!” este derulat de APADOR-CH, ActiveWatch și Asociația Națională a Birourilor  de Consiliere pentru Cetățeni (ANBCC) și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply