Ai votat la alegerile locale? Acum poți afla și dacă CNP-ul tău a votat fără tine

 

Marea noutate la recentele alegeri locale a fost că votul s-a bazat pe scanarea CNP-ului fiecărei persoane care a venit la urne, ceea ce a eliminat votul multiplu, fenomen destul de răspândit până acum. Numai la europarlamentarele din 2014, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) descoperise peste 4000 de CNP-uri care votaseră de mai multe ori.

Chiar și în condițiile în care votul actual s-a bazat pe înscrierea tuturor alegătorilor prezenți la urne într-o bază de date gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), unii cetățeni, plecați din localitățile de reședință la data alegerilor, au rămas cu neîncrederea că în lipsa lor cineva le-ar fi putut folosi CNP-ul ca să le fure votul.

La solicitarea APADOR-CH, Autoritatea Electorală Permanentă a răspuns prompt (Vezi răspunsul AEP privind votul 2016) că cetățenii care au în continuare astfel de suspiciuni se pot adresa în scris AEP, cerând să afle dacă CNP-ul lor figurează în baza de date a STS după alegerile locale. Procedura este aceeași ca și până acum, se completează cererea de mai jos și se trimite prin poștă, scanată sau prin email, pe adresa office@roaep.ro.

Important: semnătura de pe cerere trebuie să fie olografă, deci este indicat ca, și pentru expedierea prin email, cererea să fie printată, semnată și scanată.

Iată modelul de cerere:

Către Autoritatea Electorală Permanentă 

Adresa: Str. Stavropoleos, Nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084

Fax: 021.310.13.87

Email: office@roaep.ro

Subsemnatul …  (nume și prenume) … , CNP……. cu domiciliul în …    (adresa), telefon, adresă de email (opțional).

În temeiul art. 13 din Legea nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal şi având în vedere calitatea dv. de gestionar al Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV), calitate ce v-a fost atribuită prin art. 114 din Legea nr. 115/2015 privind alegerile locale şi în baza căreia aţi adoptat Hotărârea nr. 9/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind funcţionarea SIMPV.

Vă solicit să-mi comunicaţi următoarele:

1) Dacă, în evidenţele gestionate de dv. (SIMPV) figurez că am votat sau că nu am votat la alegerile locale din 5 iunie 2016.

2) În cazul în care figurez că am votat, indicaţi la ce secţie de vot (numărul secţiei şi localitatea) şi la ce oră a fost înregistrată în sistem (SIMPV) prezenţa mea la vot.

Vă mulțumesc!

Informaţiile solicitate pot fi trimise la următoarea adresă de email:

Data cererii:

Semnătura olografă (cererea trebuie scanată)

 

 

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply