Proiecte finalizate

 • Reprezentarea societății civile în organisme colegiale

  21.01. 2016

  Reprezentarea societății civile în organisme colegiale

  Capacitatea de auto-reprezentare a mediului ONG în organele colegiale ale statului este scăzută. Proiectul va face o hartă a acestor organe și va identifica instrumente eficiente de lucru pentru societatea civilă în astfel de situații. (ianuarie-decembrie 2016)

 • Cunoaște-ți și revendică-ți drepturile!

  08.06. 2015

  Cunoaște-ți și revendică-ți drepturile!

  Proiectul se va derula timp de un an și își propune să consolideze sistemul de protecție a drepturilor omului în România, prin informarea cetățenilor, facilitarea accesului la informații juridice, popularizarea mecanismelor CEDO și eficientizarea implementării deciziilor Curții Europene.

 • Cu ochii pe abuzurile poliției

  04.05. 2015

  Cu ochii pe abuzurile poliției

  Vom publica anchete, reportaje despre abuzuri ale poliției, vom organiza un training pentru jurnaliști și organizații neguvernamentale în care vom explica aspecte legale și modul în care pot fi combătute abuzurile, legal și jurnalistic, împreună.

 • Avocatului Poporului i se pregătește ceva: poporul îl vrea înapoi

  31.03. 2015

  Avocatului Poporului i se pregătește ceva: poporul îl vrea înapoi

  APADOR-CH, împreună cu ActiveWatch și ANBCC, derulează timp de 14 luni un proiect menit să eficientizeze activitatea instituției Avocatului Poporului, prin crearea unei rețele de organizații care să monitorizeze permanent activitatea instituției și să impulsioneze cetățenii să se adreseze Avocatului Poporului, ori de câte ori ...

 • Societatea civilă implicată în eficientizarea CNCD

  25.03. 2015

  Societatea civilă implicată în eficientizarea CNCD

  Acesta este un jurnal al procesului prin care societatea civilă a supravegheat și s-a implicat în selecția și numirea noilor membri în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

 • Societatea civilă implicată în eficientizarea Consiliului Național de Integritate –CNI

  15.10. 2014

  Societatea civilă implicată în eficientizarea Consiliului Național de Integritate –CNI

  După „Ce este și ce ar trebui să fie CNI”, APADOR-CH a demarat proiectul în care și-a propus să aducă la aceeași masă mai multe organizații neguvernamentale, care să lucreze împreună pentru desemnarea a doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Național de Integritate.

 • Politică fără bariere

  14.09. 2014

  Politică fără bariere

  APADOR-CH, împreună cu alte 16 organizații ale societății civile, a inițiat campania „Politică fără bariere”, cu scopul de a modifica legislația electorală în sensul liberalizării accesului cetățenilor în politică.