Jandarmeria Romana: intre Constitutie si Legea 60/1991

28.03.2012
Print Friendly, PDF & Email

ActiveWatch-Agenția de Monitorizare a Presei si APADOR-CH va invita luni, 2 aprilie 2012, la dezbaterea: “Jandarmeria Romana: intre Constitutie si Legea 60/1991”. Evenimentul se va desfasura in Parlamentul Romaniei, sala Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților , cu incepere de la ora 11.

La dezbatere vor participa reprezentanți ai Jandarmeriei Romane, deputați si senatori din Comisiile pentru Drepturile Omului, reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, precum si ai societatii civile si jurnalisti.

Intalnirea este organizata la implinirea a 4 ani de la evenimentele violente petrecute in perioada Summitului NATO in Romania. Atunci, aproximativ 50 tineri romani si straini au fost agresati si privati de libertate de forte ale Jandarmeriei Romane. Acestia se aflau pe o proprietate privata, departe de locul desfasurarii Summit-ului, unde organizau evenimente culturale.

De altfel, si in ultimele luni societatea civila a reclamat mai multe abuzuri ale Jandarmeriei Romane comise impotriva protestatarilor din Piața Universitatii si din alte orașe, precum și impotriva actiunilor activistilor de mediu si impotriva suporterilor din tribunele stadioanelor. APADOR-CH va prezenta, in cadrul dezbaterii, un raport privind cazurile persoanelor care s-au adresat organizatiei reclamand abuzuri ale fortelor de ordine in contextul protestelor de strada 13 ianuarie -14 februarie 2012.

Pentru mai multe detalii, o puteti contacta pe Irina Zamfirescu, 0727 736 572, coordonator de proiecte ActiveWatch.

 

Nota* – jurnalistii si invitatii care nu sunt acreditati la Parlamentul Romaniei sunt rugati sa confirme participarea la dezbatere pana vineri, 30 martie, orele 16:00. Confirmarile vor fi transmise pe adresa de e-mail irina @ mma.ro sau la telefon 0727 736 572.