False scrisori trimise Parlamentului în numele APADOR-CH

Wednesday - 2 May 2018
Print Friendly, PDF & Email

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

APADOR-CH a făcut azi plângere penală în legătură cu mai multe scrisori trimise celor două camere ale Parlamentului, în numele asociației, de către persoane necunoscute

București, 2 mai 2018

Președintele Camerei Deputaților, precum și Comisiile juridice, de drepturile omului și pentru egalitate de șanse din Camera Deputaților și Senat au primit în luna martie 2018 mai multe scrisori cu antetul și semnătura olografă falsificate, ale APADOR-CH și conducerii asociației, prin care erau contestate aspecte din activitatea unor candidați la un loc în Colegiul Director al CNCD.

APADOR-CH nu a derulat în anul care a trecut și nici în acest an proiecte în legătură cu Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și nu a trimis acele scrisori. Asociația a semnalat atât Parlamentului, că respectivele înscrisuri sunt false, și a făcut azi o plângere penală în acest sens, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Asociația solicită organelor de anchetă să verifice cu atenție elementele acestui fapt deosebit de grav, și se constituie parte civilă, cerând daune morale pentru afectarea imaginii organizației.

În 2014 APADOR-CH a mai făcut o plângere penală în legătură cu o altă infracțiune de fals, respectiv fals privind identitatea – o persoană a participat la o conferință la IGPR, prezentându-se ca fiind din partea APADOR-CH. Patru ani mai târziu acea plângere zace probabil prin vreun sertar uitat al poliției, fără niciun rezultat, deși persoana respectivă a fost identificată încă din plângerea penală. Asociația solicită acum Parchetului urgentarea anchetei (și în cazul de față și în cel din 2014), știut fiind faptul că răspunderea penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată se prescrie în 5 ani.

Întrucât nu putem ști dacă și câte astfel de luări de poziție făcute în mod fals în numele asociației ar putea exista, menționăm că întotdeauna pozițiile oficiale ale APADOR-CH sunt publicate pe site-ul propriu sau difuzate în media și sunt asumate de conducerea asociației.

Maria Nicoleta Andreescu,

Director executiv APADOR-CH