Ce știu românii despre drepturile lor

Wednesday - 16 September 2015
Print Friendly, PDF & Email

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

APADOR-CH vă invită la lansarea primului studiu național despre percepția românilor asupra drepturilor  omului și a site-ului dedicat informării cetățenilor în domeniul drepturilor civile – www.drepturicivile.ro.

72% dintre români se declară slab sau deloc informați despre drepturile lor. Totuși, 80% dintre conaționali sunt de părere că în România drepturile omului nu sunt respectate. Același procent din populația autohtonă a auzit, însă, de existența Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Acestea cifre sunt rezultate ale primului studiu sociologic făcut la nivel național, privind percepția românilor despre drepturile fundamentale și a modului în care acestea pot fi revendicate.  Studiul realizat de IRES, la inițiativa Asociației Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), face parte din proiectul „Cunoaște-ți și revendică-ți drepturile”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Vă invităm marți, 22 septembrie, de la ora 10:00, la Hotel Sheraton (Calea Dorobanților 5-7), la lansarea acestui studiu și a site-ului www.drepturicivile.ro, pe care APADOR-CH îl pune la dispoziția cetățenilor care vor să se informeze despre ce drepturi au și cum pot să și le revendice, atât în țară cât și la CEDO.

Site-ul, de asemenea o premieră în spațiul virtual românesc, conține informații utile din domeniu și va fi totodată un portal de intermediere a relației dintre avocați și cetățenii care au nevoie de consiliere juridică.

***

sigle-fara-n

Proiectul ”Cunoaște-ți și revendică-ți drepturile!” este derulat de APADOR-CH și finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.