Tot ce ai vrut să știi despre AVP și nu aveai pe cine să întrebi

  • Știați că Avocatul Poporului are cinci domenii de activitatePoate știți că Avocatul Poporului se ocupă generic de drepturile omului, dar știți care sunt aceste drepturi? Aria e foarte largă, de la taxe și impozite până la penitenciare.
  • Știați că Avocatul Poporului este singura instituție care poate sesiza direct Curtea Constituțională cu excepții de neconstituționalitate privind ordonanțele? Această prerogativă s-a dovedit a fi extrem de importantă în contextul folosirii abuzive, de către guverne, a legiferării prin ordonanțe de urgență.

Dacă vreți să știți mai multe despre Avocatul Poporului citiți o analiză juridică a instituției, care cartografiază principalele atribuții și competențe ale AVP.  În documentul de mai jos puteți găsi informații utile cu privire la instituția Avocatul Poporului, cum este organizată această instituție, cum își desfășoară activitatea și în ce domenii lucrează.

 

 

Unde poate fi găsit Avocatul Poporului

Un alt aspect mai puțin cunoscut cu privire la instituția Avocatului Poporului este că, pe lângă sediul central din București, Avocatul Poporului mai are 15 birouri teritoriale în țară. Găsiți localitățile și adresele la care se află aceste birouri pe harta de mai jos – click pe fiecare locație în parte pentru datele de contact ale birourilor teritoriale.

 

 

Pe scurt 

Pentru o versiune abreviată a ce este și ceea ce face instituția Avocatul Poporului puteți consulta un pliant pe care l-am realizat în sprijinul cetățenilor interesați să se adreseze acestei instituții.

 

Dacă aveți o problemă care ține de competența Avocatului Poporului, găsiți mai jos un model de plângere generală și adresa la care trebuie s-o trimiteți.
Model petitie Avocatul Poporului – PDF
Model petitie Avocatul Poporului – DOC

Avocatul Poporului
Str. Eugeniu Carada nr. 3 Sector 3 Bucureşti
Tel: 021-312 71 34 (dispecerat), 021-312 94 62 (centrala)
Fax: 021-312 49 21
website: www.avp.ro
email: avp@avp.ro

 

 

sigle-parteneri

***

Proiectul “Rețeaua pentru Apărarea Drepturilor Cetățenești – Ne trebuie un Avocat al Poporului eficient!” este derulat de APADOR-CH, ActiveWatch și Asociația Națională a Birourilor  de Consiliere pentru Cetățeni (ANBCC) și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.