Alegeri europarlamentare 2014 – Deschide ochii înainte să se închidă urnele!

Peste 500 de milioane de europeni își vor alege la 25 mai europarlamentarii. Românii sunt chemați să aleagă 32 de oameni pentru Parlamentul European, din câteva zeci de membri de partid sau independenți. Pentru că dincolo de doctrinele politice sau de promisiunile cu sau fără acoperire, în campania electorală se mai spun și lucruri care lezează sau care încalcă legile, vă oferim aici câteva instrumente utile pentru a identifica astfel de derapaje și vă invităm să le sancționați alături de noi.

parlament-mic

Într-o Europă multiculturală, campania electorală pentru forul legislativ trebuie să fie una civilizată, fără discursuri instigatoare la ură, discriminatorii sau naționalist-extremiste.

APADOR-CH va monitoriza comportamentul candidaților în campania electorală și va sancționa eventualele derapaje ale acestora. Vom sesiza mai întâi partidele din care aceștia fac parte, apoi, dacă partidele nu reacționează, vom sesiza acele instituții ale statului menite să sancționeze astfel de cazuri: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Biroul Electoral Central (BEC), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Vrem să vedem cu ocazia asta cum reacționează instituțiile și cât de bine sunt reglementate lucrurile în cazul abaterilor electorale, iar experiența aceasta ne va folosi la monitorizarea viitoarelor campanii electorale.

Navigând pe pagina campaniei APADOR-CH veți găsi:

 

Acest demers este unul apolitic, menit să sporească încrederea cetățenilor în mecanismele democratice electorale și să contribuie la întărirea capacității de răspuns a instituțiilor statului semnalele societății civile.

Puteți să ne scrieți pe adresa office@apador.org