APADOR-CH nu susține solicitarea de grațiere a lui Gregorian Bivolaru

01.08.2016
Print Friendly, PDF & Email

Informare publică

 

Referitor la știrea difuzată de Mediafax, sub titlul „Gabriel Andreescu, fondator al APADOR-CH îi cere lui Iohannis graţierea lui Gregorian Bivolaru”, Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki face următoarele precizări:

APADOR-CH se delimitează de scrisoarea publică adresată președintelui României, domnul Klaus Iohannis, prin care un membru fondator al APADOR-CH cere grațierea lui Gregorian Bivolaru.

Pozițiile oficiale ale APADOR-CH sunt discutate întotdeauna în cadrul organizației, sunt publicate pe site-ul propriu sau difuzate în media și sunt asumate de conducerea asociației.

Solicitarea de grațiere a domnului Gregorian Bivolaru, făcută de domnul Gabriel Andreescu, reflectă strict punctul de vedere personal al autorului, precum și activitatea pe care acesta a desfășurat-o în legătură cu MISA.

APADOR-CH și-a exprimat constant rezerva față de măsura grațierii, în contextul recentelor dezbateri generate de incidentele din penitenciare. De asemenea, APADOR-CH  precizează că la nivelul asociației nu a fost analizată/aprobată o solicitare în sensul susținerii grațierii domnului Biovlaru.

Maria Nicoleta Andreescu,

Director executiv APADOR-CH