Poziții publice

 • Comentarii la propunerea de lege privind securitatea cibernetică

  25.02. 2016

  Asociația pentru Tehnologie și Internet și alte 6 organizații neguvernamentale printre care și APADOR-CH au trimis azi Ministerului Comunicațiilor următorul document, detaliat, privind aspectele de neconstituționalitate și alte neconcordanțe observate în proiectul Legii securității cibernetice

 • Ministerul comunicațiilor se face că dezbate Legea securității cibernetice a doua oară

  18.02. 2016

  Fără să facă vreo modificare a proiectului de la ultima dezbatere și fără să publice minuta cu toate propunerile făcute de societatea civilă în 12 februarie, Ministerul comunicațiilor a convocat un nou simulacru de dezbatere publică pentru 19 februarie.

 • Fiți toleranți, NU votați legea defăimării!

  10.02. 2016

  APADOR-CH împreună cu mai multe organizații neguvernamentale lansează un apel către deputați, să nu voteze Legea defăimării, inițiată de Liviu Dragnea:

 • 5 motive pentru care contestăm noul proiect de lege a securității cibernetice

  09.02. 2016

  De ce nu suntem de acord cu noul proiect de Lege a securității cibernetice, aflată acum din nou în dezbatere publică, după ce precedenta lege votată pe ascuns în Parlament anul trecut a fost desființată de Curtea Constituțională.

 • Arestarea preventivă – folosită prea des în România?

  05.02. 2016

  Un studiu realizat de APADOR-CH în perioada 2014-2015 arată că justiția română folosește mai des decât ar fi cazul măsura arestării preventive, deși legislația prevede și alternative mai puțin costisitoare. 70% dintre avocații intervievați în cadrul studiului au întâlnit cazuri de arestări preventive dispuse fără ...

 • Apel pentru aprobarea regulamentului de aplicare a legii executării pedepselor

  04.02. 2016

  Într-un moment în care atenția societății pare a fi focalizată pe viața din penitenciare, APADOR-CH atrage atenția că activitatea în spațiile de detenție este guvernată de doi ani de o lege modernă, dar aplicată parțial.

 • Fără Bostan în guvern

  16.11. 2015

  APADOR-CH și mai multe organizații neguvernamentale i-au cerut azi premierului desemnat Dacian Cioloș să retragă propunerea Raul Bostan de la Ministerul Societății Informaționale.