Publicații

 • Mandatul European de Arestare, disfuncționalități și birocrație

  25.06. 2018

  Raportul APADOR-CH privind implementarea Mandatului European de Arestare – interviuri cu peste 20 de deținuți din patru penitenciare din țară

 • Arestarea preventivă – folosită prea des în România?

  05.02. 2016

  Un studiu realizat de APADOR-CH în perioada 2014-2015 arată că justiția română folosește mai des decât ar fi cazul măsura arestării preventive, deși legislația prevede și alternative mai puțin costisitoare. 70% dintre avocații intervievați în cadrul studiului au întâlnit cazuri de arestări preventive dispuse fără ...

 • Raportul Mineriada 1990

  06.01. 2016

  Mineriada din iunie 1990, raport întocmit de APADOR-CH – document istoric despre manifestațiile din Piața Universității și represiunile la adresa protestatarilor. Mărturii calde despre un eveniment rămas încă neinvestigat în România.

 • Autoritățile locale vând informațiile publice cu adaos de boutique

  11.08. 2014

  Unele consilii locale și județene din România restricționează accesul publicului la documente de interes public prin practicarea unor tarife descurajante. Cu cât sunt mai mici instituțiile, cu atât au tarifele mai mari.

 • Consumatorii de droguri în arest preventiv, o abordare din perspectiva drepturilor omului

  09.09. 2013

  Atrage atenția asupra utilității reducerii aplicării măsurii de arestare preventivă consumatorilor de droguri în România. În unele cazuri, măsurile terapeutice sunt mai eficiente decât încarcerarea și constatarea că alternativele încarcerării sunt aplicare rar în cazul consumatorilor de droguri.