Proiecte în derulare

 • Discriminarea suspecților și inculpaților de etnie romă în cadrul sistemului de justiție penală

  02.08. 2019

  APADOR-CH lucrează în perioada 2018-2020 la un proiect menit să sporească înțelegerea și conștientizarea modurilor în care deciziile cheie luate de profesioniștii din justiția penală pot duce la rezultate discriminatorii pentru suspecții și inculpații romi.

 • Limbajul juridic simplificat în procedurile penale

  25.10. 2018

  „limbajul simplificat” este acela care permite cetățenilor să găsească ușor informația care le trebuie, să o înțeleagă și să o folosească. Limbajul simplificat este direct legat de facilitarea  accesului la sistemul de justiție și la serviciile publice.

 • Coaliția pentru încurajarea participării publice

  01.09. 2018

  acțiuni colective pentru contracararea unor realități cu care sectorul ONG se confruntă acut în ultima perioadă: stigmatizarea ONG-urilor și intimidarea activiștilor, modificări legislative care îngrădesc libertatea de asociere prin impunerea unor obligații birocratic împovărătoare pentru ONG-uri și penalizarea excesivă a celor care nu se conformează, ...

 • Dreptul la asistență juridică pentru inculpații arestați preventiv

  25.08. 2018

  Grup de lucru format din profesioniști în domeniul juridic, pentru îmbunătățirea dreptului la asistență juridică pentru inculpații arestați preventiv, prin identificarea nevoilor de training și a potențialelor disfuncționalități practice din cursul procesului penal

 • Politici publice alternative pentru o abordare integrată a serviciilor sociale și medicale

  06.08. 2018

  Asociația Română Anti-SIDA și APADOR-CH demarează un proiect ce vizează creșterea capacității ONG-urilor de formulare de politici publice alternative în domeniile sănătate publică sau protecție socială. Timp de un an vom monitoriza politicile sociale și medicale și vom propune alternative de implementare integrată a acestora.