Proiecte finalizate

 • Societatea civilă implicată în eficientizarea Consiliului Național de Integritate –CNI

  15.10. 2014

  După „Ce este și ce ar trebui să fie CNI”, APADOR-CH a demarat proiectul în care și-a propus să aducă la aceeași masă mai multe organizații neguvernamentale, care să lucreze împreună pentru desemnarea a doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Național de Integritate.

 • Politică fără bariere

  14.09. 2014

  APADOR-CH, împreună cu alte 16 organizații ale societății civile, a inițiat campania „Politică fără bariere”, cu scopul de a modifica legislația electorală în sensul liberalizării accesului cetățenilor în politică.

 • Studiu FTI privind arestul preventiv și alternativele sale

  17.06. 2014

  Proiectul își propune să contribuie la o mai largă înțelegere a modului în care arestul preventiv este folosit în Uniunea Europeană, a motivelor pentru care această măsură este folosită precum și cât de mult se folosesc măsuri alternative la arestul preventiv.

 • Cursuri de pregătire pentru avocați, privind drepturile inculpaților

  17.06. 2014

  Proiectul își propune să contribuie la o mai bună informare a avocaților cu privire la directivele Uniunii Europene prin care se stabilesc drepturile procedurale ale inculpatului.

 • Coaliția antidiscriminare

  17.06. 2014

  APADOR-CH, în calitate de membră a Coaliției Antidiscriminare va implementa proiectul Acces la Justiție și Remedii Adecvate pentru Persoanele care sunt Victime ale Discriminării, coordonat de asociația ACCEPT. Scopul proiectului este creșterea accesului la justiție și oferirea de remedii active pentru persoanele expuse la discriminare.

 • Îmbunătățirea accesului la informații publice

  17.06. 2014

  APADOR-CH este unul din principalii promotori ai legilor privind informațiile publice și transparența decizională. Prin activitatea de monitorizare am constatat că aceste două legi și principiile pe care le promovează sunt de multe ori subminate de o serie de practici birocratice.

 • Armonizarea cadrului legal intern privind tortura și tratamentele inumane cu prevederile ONU

  16.01. 2014

  Scopul proiectului este identificarea, documentarea și raportarea cazurilor de abuz împotriva persoanelor în timpul intervențiilor poliției/jandarmeriei și acordarea de suport victimelor pentru a iniția demersurile legale împotriva abuzatorilor. În cadrul proiectului se urmărește și monitorizarea condițiilor de detenție și susținerea persoanelor care se plâng de condițiile ...