Liberties.eu, prima platformă europeană pentru drepturile omului, și în limba română

14.05.2014
Print Friendly, PDF & Email

APADOR-CH și alte 11 organizații de drepturile omului din Europa au pus bazele celui mai complex site de activism civic – liberties.eu. Este scris de ONG-uri și tradus în 12 limbi.

facebook-liberties.eu

Ești deranjat de faptul că opiniile extremiste câștigă prea mult teren în Europa? Nu-i așa că nu-ți place să îți faci griji în legătură cu libertatea internetului? Ai refuza incriminarea consumului de droguri sau restricțiile cu privire la avort? Ești îngrijorat de lipsa preocupării UE pentru garantarea drepturilor tale și a drepturilor a 500 de milioane de concetățeni?

Alătura-te liberties.eu! – Fă-ți vocea auzită, semnează petiții și acționează alături de noi pentru o Uniune Europeană mai liberă, mai echitabilă și mai justă.

Europa se confruntă cu cea mai mare criză a drepturilor omului, de la Războiul Rece încoace”, se arată în ultimul raport al Consiliul Europei (CoE). Thorbjorn Jagland, secretarul general al CoE, avertizează că lipsa mecanismelor democratice de control și verificare, lipsa unei mass-media libere și a unui sistem judiciar independent sunt cauzele existenței corupției pe scară largă și a abuzului de putere. Jagland cere crearea unei „noi agenții de securitate pan-europene” pentru a pune capăt abuzurilor.

Motivate de aceleași preocupări, 12 dintre cele mai respectate organizații europene care activează în domeniul drepturilor omului și a libertăților civile au format Platforma Europeană pentru Libertăți civile. Noul website – www.liberties.eu – are scopul de a informa și a mobiliza cetățeni europeni care susțin cauze cu adevărat importante pentru ei, cauze existente în jurul lor, dar și în întreaga Europă.

Spre deosebire de alte website-uri similare, noi oferim știri cu privire la libertăți civile, în 12 limbi, și mai multe instrumente de acțiune civică sunt în curs de creare. Prin intermediul conturilor de Facebook sau Google+ poți fi permanent la curent cu acțiunile noastre, poți trimite scrisori deschise, semna petiții, vota sau cere informații de interes public, totul cu un singur clic. Urmărește-ne pe Facebook sau Twitter și rămâi la curent cu privire la situația drepturilor omului din țara ta și din întreaga Europă.

Prima platformă mass-media europeană și multilingvă în domeniul drepturilor omului și a libertăților civile, liberties.eu, a fost lansată la 14 mai, înainte de alegerile parlamentare europene din 2014, pentru a deveni sursa primară de știri și campanii cu privire la libertățile civile, adresate cetățenilor activi, factorilor de decizie, ONG-urilor și mass-media. Liberties.eu încurajează cooperarea dintre toți cititorii și partenerii săi, pentru a stimula acțiune și schimbări pozitive pe întregul continent.

Credem că până acum barierele lingvistice au constituit o provocare majoră pentru crearea unei reprezentări puternice a intereselor civile. De aceea am ales să lucrăm cu mai mulți traducători și 12 ONG-uri din statele membre ale UE pentru a garanta o acoperire completă a cauzelor care contează pentru oameni, și pentru a face aceste informații disponibile în limba maternă a cât mai multor cetățeni europeni.

Am creat liberties.eu pentru a oferi cetățenilor UE o platformă unde pot să își unească forțele, să contribuie la creșterea gradului de conștientizare și de interes în cauzele lor în interiorul și în afara țării lor și pentru a permite cooperarea pe probleme transfrontaliere care contează pentru noi toți!

Liberties.eu este disponibil în următoarele 12 limbi: Bulgară, Cehă, Olandeză, Engleză, Franceză, Greacă, Maghiară, Italiană, Lituaniană, Poloneză, Română, Spaniolă.

Rețelele sociale Liberties.eu:

www.facebook.com/liberties.eu

www.youtube.com/LibertiesEU

www.twitter.com/LibertiesEU

Relații cu presa: info@liberties.eu

Aflați mai multe despre ONG-urile partenere la: http://www.liberties.eu/en/organisations