Ongoing projects

 • Fighting unconscious bias and discrimination of Roma people in the criminal justice system

  August 2nd, 2019

  Fighting unconscious bias and discrimination of Roma people in the criminal justice system

  APADOR-CH is currently working on a two years project (2018-2020), to improve the awareness and understanding of the ways in which key decisions made by criminal justice professionals might result in discriminatory outcomes for Roma suspects and defendants.

 • New Decade, Old Challenges: Civic Space in Hungary, Poland and Romania

  July 4th, 2019

  New Decade, Old Challenges: Civic Space in Hungary, Poland and Romania

  Micșorarea spațiului civic de exprimare și/sau acțiune în unele țări din Europa, cu precădere cele din est, face obiectul unui proiect derulat în perioada 2019-2020 în Ungaria, Polonia și România, cu finanțare de la National Endowment for Democracy.

 • Limbajul juridic simplificat în procedurile penale

  October 25th, 2018

  Limbajul juridic simplificat în procedurile penale

  „limbajul simplificat” este acela care permite cetățenilor să găsească ușor informația care le trebuie, să o înțeleagă și să o folosească. Limbajul simplificat este direct legat de facilitarea  accesului la sistemul de justiție și la serviciile publice.

 • Addressing the Shrinking Space for Civil Society

  September 1st, 2018

  Addressing the Shrinking Space for Civil Society

  acțiuni colective pentru contracararea unor realități cu care sectorul ONG se confruntă acut în ultima perioadă: stigmatizarea ONG-urilor și intimidarea activiștilor, modificări legislative care îngrădesc libertatea de asociere prin impunerea unor obligații birocratic împovărătoare pentru ONG-uri și penalizarea excesivă a celor care nu se conformează, ...

 • Dreptul la asistență juridică pentru inculpații arestați preventiv

  August 25th, 2018

  Dreptul la asistență juridică pentru inculpații arestați preventiv

  Grup de lucru format din profesioniști în domeniul juridic, pentru îmbunătățirea dreptului la asistență juridică pentru inculpații arestați preventiv, prin identificarea nevoilor de training și a potențialelor disfuncționalități practice din cursul procesului penal

 • Politici publice alternative pentru o abordare integrată a serviciilor sociale și medicale

  August 6th, 2018

  Politici publice alternative pentru o abordare integrată a serviciilor sociale și medicale

  Asociația Română Anti-SIDA și APADOR-CH demarează un proiect ce vizează creșterea capacității ONG-urilor de formulare de politici publice alternative în domeniile sănătate publică sau protecție socială. Timp de un an vom monitoriza politicile sociale și medicale și vom propune alternative de implementare integrată a acestora.