Finalized projects

 • Reprezentarea societății civile în organisme colegiale

  January 21st, 2016

  Reprezentarea societății civile în organisme colegiale

  Capacitatea de auto-reprezentare a mediului ONG în organele colegiale ale statului este scăzută. Proiectul va face o hartă a acestor organe și va identifica instrumente eficiente de lucru pentru societatea civilă în astfel de situații. (ianuarie-decembrie 2016)

 • Know and claim your rights!

  June 8th, 2015

  Know and claim your rights!

  Proiectul se va derula timp de un an și își propune să consolideze sistemul de protecție a drepturilor omului în România, prin informarea cetățenilor, facilitarea accesului la informații juridice, popularizarea mecanismelor CEDO și eficientizarea implementării deciziilor Curții Europene.

 • Cu ochii pe abuzurile poliției

  May 4th, 2015

  Cu ochii pe abuzurile poliției

  Vom publica anchete, reportaje despre abuzuri ale poliției, vom organiza un training pentru jurnaliști și organizații neguvernamentale în care vom explica aspecte legale și modul în care pot fi combătute abuzurile, legal și jurnalistic, împreună.

 • Avocatului Poporului i se pregătește ceva: poporul îl vrea înapoi

  March 31st, 2015

  Avocatului Poporului i se pregătește ceva: poporul îl vrea înapoi

  APADOR-CH, împreună cu ActiveWatch și ANBCC, derulează timp de 14 luni un proiect menit să eficientizeze activitatea instituției Avocatului Poporului, prin crearea unei rețele de organizații care să monitorizeze permanent activitatea instituției și să impulsioneze cetățenii să se adreseze Avocatului Poporului, ori de câte ori ...

 • Societatea civilă implicată în eficientizarea CNCD

  March 25th, 2015

  Societatea civilă implicată în eficientizarea CNCD

  Acesta este un jurnal al procesului prin care societatea civilă a supravegheat și s-a implicat în selecția și numirea noilor membri în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

 • Societatea civilă implicată în eficientizarea Consiliului Național de Integritate –CNI

  October 15th, 2014

  Societatea civilă implicată în eficientizarea Consiliului Național de Integritate –CNI

  După „Ce este și ce ar trebui să fie CNI”, APADOR-CH a demarat proiectul în care și-a propus să aducă la aceeași masă mai multe organizații neguvernamentale, care să lucreze împreună pentru desemnarea a doi reprezentanți ai societății civile în Consiliul Național de Integritate.

 • Politică fără bariere

  September 14th, 2014

  Politică fără bariere

  APADOR-CH, împreună cu alte 16 organizații ale societății civile, a inițiat campania „Politică fără bariere”, cu scopul de a modifica legislația electorală în sensul liberalizării accesului cetățenilor în politică.