Comunicate

 • PROTEST

  27.06. 2011

  APADOR-CH protestează faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei precum şi faţă de intenţia de reorganizare administrativ-teritorială a ţării în preajma unui an electoral. Chestiunile puse în discuţie sunt de o însemnătate deosebită iar soluţiile ar trebui adoptate de către o majoritate parlamentară confirmată prin ...

 • 26 iunie – Ziua Internaţională pentru Susţinerea Victimelor Torturii 

  24.06. 2011

  Statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite aniversează în fiecare an la data de 26 iunie Ziua Internaţională pentru Susţinerea Victimelor Torturii. 

 • COMUNICAT DE PRESA

  07.06. 2011

  Astăzi, 7 iunie 2011, Curtea Europeana a Drepturilor Omului s-a pronunţat în cauza Predică împotriva României ( 42344/07) şi a condamnat statul român pentru încălcarea dreptului la viaţă. Reclamantul a fost susţinut în demersurile sale în faţa instanţelor interne şi în faţa Curţii Europene de APADOR-CH.

 • Comunicat al APADOR-CH cu privire la hotărârea CEDO în cauza Mosley împotriva Marii Britanii

  17.05. 2011

  Pe 10 mai 2011, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunţat în cauza Mosley împotriva Marii Britanii, în care APADOR-CH a susţinut dreptul la liberă exprimare, în calitate de terţ intervenient, împreună cu alte asociaţii europene.

 • COMUNICAT

  11.05. 2011

  Romanian Harm Reduction Network (RHRN) în parteneriat cu Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) iniţiază proiectul „Consumatorii de droguri în arest preventiv – o abordare din perspectiva drepturilor omului”

 • Poziţia APADOR-CH cu privire la folosirea armelor de foc de către poliţişti

  03.05. 2011

  APADOR-CH îşi exprimă îngrijorarea faţă de recentele afirmaţii ale chestorului Liviu Popa, inspectorul general al poliţiei române, prin care acesta îi încurajează pe poliţişti să folosească armamentul din dotare

 • COMUNICAT PRIVIND UTILIZAREA EXCESIVĂ A PROCEDURII ANGAJĂRII RĂSPUNDERII GUVERNULUI ÎN FAŢA PARLAMENTULUI

  18.04. 2011

  APADOR-CH îsi exprimă îngrijorarea cu privire la utilizarea excesivă a procedurii angajării răspunderii Guvernului, prin care este eludat sistematic rolul Parlamentului de unică autoritate legiuitoare în România.