Dosarul în care Parchetul General anchetează împiedicarea votului are numărul 597/P/2014

dosar penalTot cu referire la numărul 597/P/2014 veţi putea întreba Parchetul General, după un timp, printr-o cerere scrisă, în ce stadiu se mai află ancheta şi, eventual, dacă s-a dat vreo soluţie şi care este aceasta.

Dacă vreți să depuneți plângere penală pentru că ați fost împiedicați să votați (sau pentru tentativa de împiedicare a exercitării dreptului la vot = chiar dacă aţi reuşit să votaţi, s-a încercat împiedicarea voastră de a vota prin modul intenționat defectuos în care au fost organizate alegerile) ar fi util să faceți referire în plângerea voastră la numărul dosarului deschis deja de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ). Astfel, plângerea va ajunge mai repede unde trebuie şi se va adăuga cazurilor deja cercetate în acel dosar.
Conform PICCJ, dosarul a fost înregistrat în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică sub nr. 597/P/2014, la el fiind conexate şi alte dosare deschise pentru aceleași cauze.
Dacă nu sunteți printre cei direct afectați, dar vreți sa contribuiți la soluționarea dosarului privind împiedicarea votului, puteţi trimite pe adresa PICCJ probe – fotografii, filme – sau puteţi solicita audierea voastră ca martor (daca aveti cunoştinţă despre fape sau împrejurări care pot servi la justa soluţionare a dosarului), făcând neapărat referire la numărul de dosar 597/P/2014.
Adresa de corespondență a PICCJ este B-dul Libertăţii nr.12, Sector 5 – Bucureşti, Cod postal: 050706, email: sesizare@mpublic.ro.

Model de cerere de audiere ca martor într-un dosar penal

Model de scrisoare pentru depunere de probe într-un dosar penal

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply